Catalunya Diari

Els càmping danyats per les riuades a l'Aran no tenien permís d'obres

Els càmping danyats per les riuades a l'Aran no tenien permís d'obres| EP - Fotografia: CHE (Arxiu)

 Aquesta és una de les conclusions de l'informe que l'organisme autònom adscrit al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha presentat aquest dimarts, a través del seu president, Xavier de Pedro, al síndic del Conselh Generau d'Aran, Carlos Barrera.
 
La Confederació assegura que va comptabilitzar a la zona 46 ponts, dels quals 17 van patir danys importants i, d'aquests, 14 no tenien tampoc autorització. A més, afegeix que dels set càmpings en funcionament cap té l'autorització per executar les obres i assenyala que cinc van patir danys importants.
 
L'informe explica que la conca del Garona es va veure afectada des de la seva part alta i les causes van ser la fusió de les importants reserves de neu i les intenses precipitacions, superiors a 100 litres per metre quadrat en un període de temps molt curt.
 
Pels tècnics de la CHE, la no obertura de comportes a la central d'Arties va provocar un increment de fins al 47% de cabal durant les inundacions.
 
El president de l'organisme ha destacat que les obres d'emergència executades, que han comportat una inversió de més de 4,2 milions d'euros i l'aposta per millorar les eines i protocols d'acció, augmentaran la protecció de la Val d'Aran davant d'aquests episodis. Segons les seves dades, s'han realitzat tasques de reparació de defenses i restitucions de marges en nuclis urbans a Naut Arán-Alt Arán, a Viella-Mitg Arán i als nuclis d'Aubert, Bossòst i Les, a més de tasques de neteja i retirada de materials dipositats per l'avinguda en zones periurbanes en tot el tram del Garona.


Comentaris

envia el comentari