Catalunya Diari

Els delictes a Alcarràs baixen un 14% en el darrer any

Els delictes a Alcarràs baixen un 14% en el darrer any| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

Els delictes a Alcarràs durant el 2016 han registrat un descens del 14,3% en relació al 2015. La tendència des del 2011 també és d'una baixada continuada que acumula un 27%. Per una altra part, els delictes contra el patrimoni registrats durant l'any 2016 a Alcarràs han registrat un descens del 12,79%, segons les dades de la Policia Local i que recull la memòria anual d'aquest cos. 

Es tracta, a més, d'una tipologia de delictes que, des de l'any 2011, porten un descens acumulat del 33%. L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, atribueix aquesta tendència a la baixa a la tasca que durant els darrers anys s'ha portat a terme des del govern municipal i des de la Policia Local. La professionalització del cos (anant incorporant policies formats enlloc de vigilants), la col·laboració amb Mossos d'Esquadra, la utilització de mitjans tècnics (càmeres de vigilància...), la col·laboració ciutadana i una major conscienciació en protegir les propietats són alguns dels factors que han contribuït a aquest descens.
 
Un dels aspectes també positius ha estat la posada en marxa de l'Agent de Proximitat, un servei molt útil en un municipi amb 56 nacionalitats i on la 'mediació' i col·laboració amb serveis socials és contínua. La tasca d'aquest agent, pel que fa a mediació, conscienciació i prevenció fa que moltes situacions puguin resoldre's satisfactòriament.
 
La memòria també recull les denúncies interposades en matèria de civisme i convivència. Durant el 2016 se n'han interposat 102, 27 més que el 2015. Entre la tipologia de sanció que més ha augmentat ha estat l'incompliment de l'ordenança en matèria de gossos de raça perillosa i també el fet que aquests no estiguin censats.


Comentaris

envia el comentari