Catalunya Diari

Els Diables L'Espetec d'Agramunt demanen suport per costejar el correfoc

Els Diables L'Espetec d'Agramunt demanen suport per costejar el correfoc| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

 Una carretilla és un element pirotècnic utilitzat en els correfocs. Es tracta d'un tub de cartró que mitjançant la combustió dels seus components químics provoca espurnes. La durada d'una carretilla varia dels 10 als 14 segons, i al final d’aquesta hi ha un tro, que es tracta d'un petit recipient on hi ha pólvora premsada. Les carretilles no són un producte barat. El seu cost s’atansa, i en molts casos sobrepassa, el preu d’un euro per unitat, fet que encareix les actuacions dels diables i fa perillar la celebració dels correfocs.
 
Per aquest motiu, els Diables L’Espetec, que enguany celebren el seu trentè aniversari, demanen ajuda per tal de que el correfoc del proper dissabte 6 de setembre es puguin “cremar” el màxim nombre de carretilles. A canvi de la col·laboració d'un euro tothom que ho vulgui podrà apadrinar una carretilla que portarà escrit el seu nom. L’objectiu de la iniciativa 'Apadrina una carretilla' és promocionar les tradicions culturals i ajudar a les entitats com els diables a poder-les tirar endavant. 
 
Les guardioles per recollir les donacions i les llistes per apuntar les dades de les persones que hi volen col·laborar les trobareu en aquests establiments, bars i negocis d’Agramunt: Forn Esmatges, Fruiteria Cal Serra, Forn Camats, Distribucions Areny, Cal Sera, l’Escletxa, Torrons Roig (botiga plaça Església), Carnisseria Castellà, Pastisseria Rosich, Peixateria Cuñat, Imprempta Marsà, Casal Agramuntí, estanc, Glops i Tapes, Cortinatges i joguines Sangrà, Calçats Mary, Farmàcia Esteve, llibreria l’Espiga, Floristeria Gili, Bar Brasil, Perruqueria Pels Pels, El Porquero, Itzel, Capricis, Supermercat Plus, Bar Tres Piscines, Blanc i Negre, L’estoneta i Bar Morenate. 
 


Comentaris

envia el comentari