Catalunya Diari

Els festival 'Lleida canta' reivindica el tren de La Pobla

Els festival 'Lleida canta' reivindica el tren de La Pobla| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha comentat en la presentació de la cita que "aquest servei és un símbol de la demarcació de Lleida, està dintre dels nostres sentiments més valorats i volem que continuï, amb l'objectiu turístic, sens dubte, però també amb la vessant de connexió per a les persones del Pallars, de la Noguera, de la plana i de la capital".
 
L'alcalde de La Pobla de Segur, Lluís Bellera, també ha estat present en aquest acte i ha destacat la tradició coral que existeix al Pallars així com la il·lusió amb la qual el seu municipi ha organitzat aquesta cita: "La Pobla s'ha bolcat". A l'acte també han assistit la tinenta d'alcalde i regidora de Política Cultural de la Paeria, Montse Parra; la presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals, Divina Melé, i el director de la Coral Maristes Montserrat, Gerard Guiu.
 
Tots els cantaires de les comarques de la Plana sortiran des de l'Estació Lleida-Pirineus en dos combois fins a la Pobla, on es trobaran amb les corals del Pirineu. A les 11.00 hores es donarà la benvinguda i tindrà lloc un esmorzar popular davant de l'estació de la Pobla. Tot seguit, es farà una passejada pels carrers i places del municipi, amb concerts en diferents espais i l'animació del conjunt Ara Farem Salat. El cant comú es realitzarà a les 13.30 hores davant de l'Ajuntament de la Pobla. Les corals interpretaran les peces Lo Raier, Pirineus i els Segadors.  Els actes acabaran a la tarda amb un concert d'acordió (a les 16.30 hores) a càrrec de l'Associació Musical del Pirineu i una cercavila (a les 17.00 hores) des del pavelló municipal i fins a l'estació de La Pobla, on s'emprendrà el retorn.
 
L'Ajuntament de Lleida col·labora amb l'organització de la quarta edició de Lleida canta, que és a càrrec de la Federació Catalana d'Entitats, de la Coral Maristes Montserrat i de l'Ajuntament de la Pobla de Segur. Aquesta activitat es va celebrar per primera vegada l'any 2009, en la diada de Santa Cecília a Lleida. L'èxit de la convocatòria va animar la Coral Maristes a repetir i a ampliar l'experiència. Així, al 2010 va aplegar cinc-cents cantaries i es va portar la música coral a sota dels ponts i de les passarel·les de la ciutat. L'any passat, l'escenari  va ser la Seu Vella i al 2012, el Pirineu agafa el relleu.    


Comentaris

envia el comentari