Catalunya Diari

Els horts urbans ecològics de Tàrrega registren plena ocupació

Els horts urbans ecològics de Tàrrega registren plena ocupació| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La tercera temporada dels horts urbans ecològics que promou l’Ajuntament de Tàrrega se salda amb gran èxit, ja que han assolit la plena ocupació. Totes les 26 parcel·les, habilitades en un solar municipal al carrer del Canal d’Urgell, tenen usuari propi dedicat a l’horticultura per a l’autoconsum. 

Si bé els horts urbans tenen finalitat social, també atrauen la participació de persones que s’aficionen a l’horticultura com alternativa de lleure. S’hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada vegada amb més varietat de producte. Així enguany s’han incorporat les plantacions de melons, síndries i carbasses.
 
La bona acceptació dels horts urbans s’ha traduït també en la producció d’excedents en una parcel·la comunitària, els quals són donats al banc d’aliments (el Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega). En concret, durant aquest any 2015 ja s’han cedit desinteressadament més d’un centenar de quilos de productes entre enciams, cebes, tomàquets i pebrots entre altres. Una altra part dels excedents també s’ha donat a la Residència Hospital Sant Antoni. El balanç avala els bons resultats d’aquesta iniciativa municipal del Centre de Formació La Solana, segons han manifestat l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, i la regidora de Sanitat i Atenció a les Persones, Josefina Bernades.
 
Les 26 parcel·les d’hort urbà de Tàrrega tenen 50 metres quadrats cadascuna i ofereixen als usuaris regadiu, eines i compost a preus populars. Al mateix temps, La Solana imparteix assessorament sobre com fer compostatge, fer-se el planter o controlar la sanitat amb fauna útil i productes no químics. D’aquesta forma, l’Ajuntament de Tàrrega també divulga els beneficis de l’alimentació natural i saludable.


Comentaris

envia el comentari