Catalunya Diari

Els joves de la Seu 'patiran' INSOMNI aquest estiu

Els joves de la Seu 'patiran' INSOMNI aquest estiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 La iniciativa arranca aquest divendres amb la piscina chill out que oferirà una Jam Session, tot i que l'INSOMNI Estiu 2012 també inclou activitats esportives com un torneig de futbol 7, amb obsequis per als participants, una via ferrada, diverses sortides de marxa nòrdica i una caminada a la Creu de la Freita d’Arfa, on s’oferirà cava a l’arribada per a tots els participants. Els joves també podran practicar ràfting nocturn i participar en una prova d’orientació a Oliana. Així mateix, i des d'una vessant més formativa, es proposa també un curs d’iniciació a la fotografia digital, on els participants podran exposar les fotografies fetes durant el curs a l’espai el Passadís de l’Oficina Jove.
 

Finalment, el programa també inclou activitats culturals amb descomptes per a joves, com FeMAP i el Retaule de Sant Ermengol i altres gratuïtes, com la Trobada d’Acordionistes, el Cercamón, la Trobada de Cantautors a Bescaran i la Jornada de Refugis Càtars a Josa del Cadí i a Castellbò i la Nit Jove a Oliana.


 Aquest programa ha estat organitzat per l’Oficina Jove de l'Alt Urgell, amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Ajuntament d’Oliana i amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’EsportxTu i el Parc del Segre, així com diverses empreses i professionals de la comarca (Pirineus Outdoor, l’Associació de Marxa Nòrdica Nòrdic Esport, Jan Tomàs, Víctor Vallverdú i Raquel Torrent).


 
Presentació del projecte
La programació del projecte s'ha presentat aquest dimarts. A l'acte hi ha assistit la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Meritxell Planes, i el conseller del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Ricard Pérez. Aquest últim ha destacat que des de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i amb la col·laboració dels agents socials i professionals del territori, s'havien detectat hàbits de vida poc saludables entre les i les joves, sobretot relacionats amb el consum d'alcohol i altres substàncies, i amb un tipus de vida sedentària i poc activa. "És per això que ja a l'estiu passat es va crear INSOMNI amb la voluntat de canviar alguns d'aquest hàbits i oferir una oferta d'oci variada, tot fomentant un estil de vida més saludable  a través de l'activitat física i que alhora serveixi per apropar la cultura als joves alturgellencs". 
 
Per la seva part, la regidora de Joventut de la Seu ha explicat que l'INSOMNI d'aquest estiu presenta alguns canvis respecte a l'edició anterior, tot destacant el nou format de piscina chill out, una vetllada que tindrà lloc a la piscina municipal de la Seu des de les 22.00 a la 01.00 hores. Les altres dues sessions de piscina chill out seran els dies 13 i 20 de juliol amb l'espectacle musical Moxaina i un Dj en directe, amb barbacoa inclosa. Planes també ha remarcat que algunes de les activitats d'INSOMNI venen proposades pels propis joves de la ciutat i comarca.


Comentaris

envia el comentari