Catalunya Diari

Els Mossos busquen els assaltants d'una casa d'Almacelles on van lligar i emmordassar la propietària

Els Mossos busquen els assaltants d'una casa d'Almacelles on van lligar i emmordassar la propietària| ACN - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

Els Mossos d'Esquadra busquen dos homes que aquest divendres al matí van assaltar una casa d'Almacelles, on van lligar la propietària de mans i peus, la van emmordassar i li van tapar el cap. Els assaltants van fugir amb un turisme i es van endur diners i objectes de valor. La víctima va sorprendre els lladres a quarts de deu del matí mentre remenaven casa seva.

La dona regenta una ferreteria i estanc a la planta baixa de l'habitatge, situat al carrer de la Mercè d'Almacelles. Segons ha confirmat a l'ACN, quan va pujar a esmorzar és quan es va trobar els assaltants encaputxats, que la van lligar de mans i peus a una cadira, la van emmordassar i li van tapar el cap metre l'amenaçaven perquè els digués on tenia els diners i les joies. Segons la víctima, l'assalt va durar una mitja hora i quan els lladres van marxar va aconseguir deslligar-se, demanar ajuda i avisar els Mossos. Tot i que no va patir cap dany físic la dona assegura que l'ensurt va ser molt gran i que encara està espantada, tot que aquest dissabte ha obert la botiga amb normalitat.
 
La policia ha obert una investigació i sospita que els assaltants haurien arribat a Almacelles des de l'Aragó, on també podrien haver fugit. Cal recordar que la població es troba a només quatre quilòmetres de la frontera.
 
L'alcalde reclama col·laboració policial
En aquest sentit, l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha destacat la importància de la col·laboració policial entre Mossos i Guàrdia Civil per poder identificar i detenir els autors de l'assalt. I ha afirmat: "El més important és que les policies funcionin de forma coordinada; tot i que a vegades se sent que aquest tema no va prou bé, esperem que en aquest cas col·laborin i que els puguin enxampar el més aviat possible".
 
Ibarz també ha qualificat l'assalt de "fet puntual" tot i reconèixer que un cas com aquest és "molt cridaner" pel grau de violència amb què actuen els autors. A més, la víctima és una veïna "molt coneguda i estimada" al poble, propietària d'un establiment "de tota la vida". 
 
En tot cas, l'alcalde ha insistit que en una reunió recent amb els Mossos d'Esquadra es va constatar una baixada significativa aquest 2015 dels furts i robatoris al municipi i creu que no cal alarmar-se davant d'un fet que no és habitual.


Comentaris

envia el comentari