Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra decomissen 258 plantes de marihuana a Olius, Riner i Guissona

Els Mossos d'Esquadra decomissen 258 plantes de marihuana a Olius, Riner i Guissona| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut en total cinc persones a la província de Lleida, i n'han imputat dos més, com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública, per cultivar i distribuir marihuana a les localitats de Guissona, Olius i Riner. En total han decomissat 258 plantes.

Per una banda, els agents van detenir el passat 25 de setembre un home de 52 anys i en van imputar dos més de 52 i 35 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Solsona. La detenció i les imputacions són el resultat d’una investigació oberta el passat mes de juny després de tenir coneixement que en el municipi d’Olius hi havia diverses plantacions de marihuana. Després de diverses indagacions els mossos van constatar que almenys hi havia quatre plantacions de marihuana i que, com a mínim, una persona estava vinculada amb totes elles.
 
Amb aquesta informació, el passat 25 de setembre els agents van detenir un home com a presumpte responsable de les plantacions. A més, també van imputar dos més per la seva vinculació al cultiu de les plantes de marihuana. Els agents van localitzar un total de 111 plantes, vint d’elles ja tallades, distribuïdes en cinc plantacions repartides pel municipi d’Olius. En tots els cultius s’utilitzava el mateix sistema de reg, que consistia en la distribució de bidons, els quals emplenaven utilitzant una bomba d’aigua, que tenien uns tubs de sortida per regar les plantes.
 
El detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.
 
Detinguts amb 61 plantes a Riner
Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dia 23 de setembre un home de 37 anys i una dona de 41, veïns de Riner i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els mossos van localitzar 61 plantes de marihuana al voltant d’una masia aïllada del municipi de Riner. Els agents van constatar que els presumptes responsables eren la parella que vivia en la masia. Així mateix, a l'interior d'aquesta també es va localitzar una habitació habilitada per assecar amb una desena de plantes i branques preparades. També van intervenir tres caixes i dos pots plens de cabdells de marihuana, estris i substàncies relacionades amb el cultiu.
 
Els agents van detenir les dues persones, les quals van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria.
 
Venda de substàncies estupefaents a Guissona
Finalment, els agents de la comissaria de Cervera van detenir el dia 6 d'octubre, un home i una dona, de 54 i 57 anys, de nacionalitat espanyola i salvadorenya, veïns de Guissona, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A finals d'agost els mossos van obrir una investigació en tenir coneixement que a la població de Guissona hi havia un domicili des del qual es venien substàncies estupefaents.
 
Després de diversos dispositius de vigilància es van confirmar que des d'un domicili situat al carrer de l'Om es distribuïa marihuana a consumidors de la comarca, que anaven directament a l'habitatge a comprar-la. El 6 d'octubre els mossos van efectuar una entrada i perquisició a l'immoble i van detenir les dues persones que hi vivien. Durant l'escorcoll van comissar vuitanta-sis plantes de marihuana de diferents mides. També van intervenir diversos cabdells en procés d'assecament, bosses de marihuana prepara per vendre, dues bàscules de precisió i més de 1.800 euros en bitllets fraccionats.
 
Els detinguts van passar el 8 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.


Comentaris

envia el comentari