Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup de traficants de droga a la Noguera

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup de traficants de droga a la Noguera| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dijous, dia 6 d'octubre, tres homes de 25, 26 i 41 anys d'edat, de nacionalitat marroquina i veïns de Balaguer, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Als detinguts, que han ingressat a la presó, se'ls ha intervingut marihuana, cocaïna i haixix.

Els detinguts són el resultat d'una investigació oberta fa uns mesos arran unes informacions que apuntaven l’existència d’un grup de persones que es dedicarien a la venda de substàncies estupefaents, tant a consumidors finals com a intermediaris, per Balaguer i poblacions properes.
 
Els investigadors van determinar que es tractaria de tres persones que viurien en diferents pisos d'un mateix edifici del carrer Bellcaire de Balaguer. En el decurs de la investigació els agents van constatar que aquestes persones, de forma continuada, traficaven amb cocaïna, haixix i marihuana.
 
El passat dijous, 6 d'octubre, un cop recollits indicis suficients, es va muntar un ampli dispositiu per assegurar l'entrada simultània a dos pisos de l’edifici.
 
A primera hora del matí agents de la Unitat d’Investigació de la Noguera, de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO), la Unitat Canina i amb suport de la USC Balaguer, van realitzar per ordre judicial l'entrada i perquisició en els dos pisos. En un d'ells, situat en el segon pis, van detenir dos homes i van trobar 7,4 quilograms de marihuana, 19,3 grams de cocaïna, 53,5 grams de haixix, 6 telèfons mòbils, dues balances de precisió i substàncies per adulterar la droga. A més, van intervenir 4.422 euros, tot en moneda molt fraccionada.
 
Es dóna la circumstància que la marihuana estava preparada en paquets de 500 grams, cosa que, junt a les conclusions de la investigació, confirmaria que la facilitarien a altres persones per realitzar la venda al consumidor final.
 
En l'altre pis, en la quarta planta, van detenir un home de 41 anys d'edat i es van comissar 16 telèfons mòbils i 11.760 euros més.
 
Les tres persones van quedar detingudes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A dos d'ells també se’ls acusa d’un delicte contra la seguretat viària ja que, un cop detinguts, es va comprovar que un d'ells no havia obtingut mai el permís de conduir i l'altre havia perdut tots els punts. Els investigadors, però, els havien vist conduir en nombroses ocasions durant la fase d’investigació.
 
Els tres detinguts van passar divendres, 7 d’octubre, a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, el qual va ordenar l’ingrés a la presó per tots tres detinguts.


Comentaris

envia el comentari