Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra destapen una associació cannàbica encoberta a la Seu d'Urgell

Els Mossos d'Esquadra destapen una associació cannàbica encoberta a la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Seu d'Urgell van detenir el dia 15 de juliol un home i una dona, de 35 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la Seu d'Urgell, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Pels volts de les cinc de la tarda del mateix dia 15, els Mossos i la Policia Local de la Seu d'Urgell van efectuar una inspecció en una associació cannàbica, situada al carrer Guillem Graell del municipi. En el decurs de l'actuació es van comissar un total de 813 grams de marihuana de diferents tipus i en diferents formats, balances de precisió, dues defenses extensibles, una defensa elèctrica, a més de diners, documentació i material informàtic. Els policies també van detenir el responsable i una treballadora de l'associació.
 
Paral·lelament, la Policia Local de la Seu d'Urgell va instruir diligències per un delicte de desobediència greu, atès que l'associació no tenia llicència municipal per realitzat l'activitat i havia fet cas omís de diferents ordres de tancament que s'havien dictat al respecte.
 
L'actuació policial es va dur a terme després d'un seguit de vigilàncies que mossos de paisà van fer al local per determinar quin tipus d'activitat duien a terme. Durant les vigilàncies els agents van interceptar diverses persones que havien anat a l'associació únicament a comprar marihuana. Moltes d'elles ni tan sols estaven inscrites com a sòcies de l'entitat.
 
Tot apuntava que l'establiment funcionava de manera encoberta com a local de distribució i venda de marihuana al detall. Al lloc hi anaven consumidors de la comarca i també d'Andorra per comprar directament la droga.
 
El local de l'associació cannàbica ha quedat precintat i no es descarten noves detencions.
 
Els detinguts van passar passat dissabte 16 de juliol de disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.


Comentaris

envia el comentari