Catalunya Diari

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per robatoris de material fèrric a l’Urgell i el Segrià

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per robatoris de material fèrric a l’Urgell i el Segrià| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 A finals d'abril es va produir un robatori amb força en un centre de manteniment de carreteres de l'autovia A-2 a Tàrrega. Els autors van trencar un cadenat per accedir al recinte, d’on van sostraure quatre-centes tanques d’obra valorades en uns 5.000 euros. Els investigadors van determinar que havien utilitzat un camionet frigorífic de color blanc per emportar-se el material, tot i que el vehicle no es va localitzar.
 
Durant el matí de diumenge una patrulla va veure un camió, la descripció del qual s’ajustava al vehicle que s’estava buscant. El vehicle circulava per l'autovia A-2 en direcció a Barcelona i dins del terme municipal de Granyanella (Segarra). Els agents van aturar el vehicle, que estava ocupat per dues persones, i en obrir la porta de la zona de càrrega van trobar una voluminosa càrrega de ferralla. El vehicle va ser traslladat a la comissaria de Cervera per tal de fer un escorcoll més acurat i determinar l'origen del ferro.
 
Un cop en seu policial, es van trobar amagades darrera dels seients del vehicle tot tipus d’eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força: una cisalla, una pota de cabra, un tub hexagonal per fer palanca, un gat hidràulic, martells, sirga, claus, tornavisos, guants i dues dessuadores negres amb caputxa. Els agents van constatar que es tractava del mateix camió utilitzat en el robatori al centre de manteniment i van detenir els dos ocupants com a presumptes autors del robatori.
 
Després de diverses indagacions els investigadors van saber que la ferralla que estava carregada al camió havia estat sostreta durant la matinada anterior en una empresa de maquinària agrícola de Soses (Segrià). També es va imputar als detinguts aquest segon robatori.
 
Es dóna la circumstància que els dos implicats havien estat detinguts recentment per la seva implicació en robatoris similars a l'Alt Penedès i el Vallès Oriental. Tot apunta que formarien part d'un grup molt actiu i amb molta mobilitat pel territori en la cerca de material fèrric. Els detinguts, amb nombrosos antecedents, passaran properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.


Comentaris

envia el comentari