Catalunya Diari

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per traficar amb cocaïna a l’Alt Urgell

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per traficar amb cocaïna a l’Alt Urgell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a finals d’any quan els Mossos van tenir coneixement que una persona d'origen sudamericà es podia dedicar a distribuir cocaïna a consumidors de la comarca de l'Alt Urgell i Andorra. Durant la investigació es va constatar que una persona es desplaçava periòdicament amb autocar fins a Reus per tal d’adquirir substàncies estupefaents. Després d’una vigilància, el passat divendres es va detenir a l’estació d’autobusos de la Seu d'Urgell Freddy Manuel OL, quan acabava d’arribar d'un d’aquests viatges. En el moment de la detenció se li va intervenir tretze embolcalls de cocaïna, que tenien un pes total de 113 grams, i dos telèfons mòbils.
 
Posteriorment els agents van realitzar una entrada i perquisició al domicili del segon implicat, Ricardo Wagner AG, situat al carrer la Palma del mateix municipi. En el moment que els agents entraven al pis, Ricardo Wagner AG va llençar pel celobert de l'edifici una bàscula de precisió, 1.080 euros en bitllets fraccionats i un mitjó a l'interior del qual hi havia 6 grams de cocaïna. A més, en diferents llocs del pis es van trobar set telèfons mòbils, un ordinador portàtil, substàncies adulterants i tot tipus d’estris relacionats amb la preparació de les dosis per vendre la cocaïna al detall.
 
De la investigació es desprèn que, presumptament, els dos detinguts actuaven conjuntament amb unes funcions molt ben definides. D'una banda, Freddy Manuel OL s'encarregava d'adquirir les substàncies estupefaents a Reus, i d'altra banda, Ricardo Wagner AG s'encarregava de distribuir la cocaïna entre els consumidors.
 
Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, el valor de tota la cocaïna comissada superaria els 7.000 euros.
 
Els detinguts, dels quals Freddy Manuel OL tenia antecedents, van passar dilluns a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a la Seu d’Ugell. El jutge va decretar l’ingrés a presó de Freddy Manuel OL, i la posada en llibertat amb càrrecs de Ricardo Wagner AG.


Comentaris

envia el comentari