Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Balaguer per contraban de tabac

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Balaguer per contraban de tabac| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous un home, de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Madrid, com a presumpte autor d'un delicte de contraban. El detingut utilitzava una empresa de paqueteria de Balaguer per transportar el tabac.

La detenció és el resultat d'una investigació oberta arran les sospites que apuntaven la possibilitat que un home estava utilitzant una empresa de paqueteria de la Noguera per transportar tabac de contraban.
 
Durant la investigació es va comprovar que una mateixa persona havia realitzat, durant els darrers dos mesos, sis enviaments des d'una empresa de paqueteria de Balaguer fins a Madrid. En tots els casos el mateix home que enviava el paquet era l'encarregat de recollir-lo.
 
El passat dijous es va interceptar el darrer enviament i es va comprovar que contenia 3.000 paquets de tabac, valorats en 12.900 euros. Per aquest motiu, es va detenir l'home que havia fet l'enviament com a presumpte autor d'un delicte de contraban.
 
De la investigació es desprèn que el detingut realitzava periòdicament viatges a Andorra per tal d'adquirir tabac. Posteriorment, transportava il·legalment el tabac fins a Balaguer i, un cop allà, utilitzava una empresa de transport per enviar la mercaderia fins a Madrid. D'aquesta manera evitava els possibles controls policials que es pogués trobar durant el trajecte.
 
La investigació continua oberta per tal de comprovar si el detingut ha utilitzat altres companyies de transport per fer més enviaments de tabac.
 
El detingut, que té antecedents, va quedar en llibertat després de declarar amb l'obligatorietat de presentar-se davant del Jutjat d’Instrucció de Balaguer quan sigui requerit.


Comentaris

envia el comentari