Catalunya Diari

Els Mossos d’Esquadra resolen dos assalts violents en una masia d'Estaràs

Els Mossos d’Esquadra resolen dos assalts violents en una masia d'Estaràs| Redacció - Fotografia: Joel Marimon (panoramio)

 Els dos fets es van produir en una mateixa masia situada a la carretera LV-1005, a l'altura del punt quilomètric 5'9, dins del terme municipal d'Estaràs. Concretament, el primer assalt es va cometre la nit del 23 de febrer de 2013 quan el propietari de la masia accedia a casa seva. Després d’estacionar el vehicle al garatge i quan es dirigia a peu fins la masia, un home encaputxat el va intimidar amb una arma de foc i el va colpejar violentament al cap. Tot i això, la víctima es va desfer de l’agressor i es va tancar a l’interior del domicili fins l’arribada de la policia.
 
El segon fet es va produir la nit del 17 d’agost de 2013. Tres encaputxats, armats amb una escopeta retallada, un revòlver i una espasa, van accedir a la masia i van lligar amb brides a tres familiars de la víctima. Quan el propietari va accedir a casa seva, els assaltants li van disparar un tret al pit. Tot seguit, van fugir precipitadament amb una petita quantitat de diners. La víctima va resultar ferida greu i va restar ingressada a l’UCI de la Vall d’Hebron.
 
Arran aquests dos fets es va obrir una investigació ja que es tenien sòlids indicis que els dos fets estaven relacionats.
 
En una primera fase de la investigació, realitzada a finals de l’any 2013, es va detenir 10 persones per la seva implicació en els dos robatoris, entre les quals hi havia l’exdona de la víctima dels assalts. Els detinguts, un dels quals va ingressar a la presó, tenien edats compreses entre els 25 i els 40 anys i nacionalitats espanyola, dominicana i equatoriana.
 
El passat 17 de juny va concloure la segona fase de la investigació amb la detenció de tres persones més per la seva participació en els fets. Els detinguts són tres homes, d’entre 29 i 33 anys d’edat, de nacionalitat equatoriana, colombiana i República Dominicana, i veïns d'Igualada i Capellades (Anoia).
 
De la investigació es desprèn que en els dos casos l’exdona de la víctima va contactar amb cercles delinqüencials de l’Anoia per tal de cometre els robatoris a la masia.
 
La investigació continua oberta i no es descarta alguna detenció més relacionada amb els fets.


Comentaris

envia el comentari