Catalunya Diari

Els Mossos d’Esquadra tanquen cautelarment la seu d’una associació de cànnabis de la Noguera per tràfic de drogues

Els Mossos d’Esquadra tanquen cautelarment la seu d’una associació de cànnabis de la Noguera per tràfic de drogues| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 La detenció és el resultat d’una investigació oberta a mitjans de setembre en tenir coneixement que el responsable d’una associació cannàbica de Balaguer podia dedicar-se a la venda de substàncies estupefaents a l'interior del local. Al llarg de la investigació es va comprovar que el detingut aprofitava la seva condició de president i responsable de l’entitat per vendre marihuana, que ell mateix conreava, a socis i usuaris del local. La mateixa persona feia ús de les xarxes socials per fer publicitat de l’existència de l’associació, donant consells i assessorament als usuaris potencials.
 
La investigació va concloure el passat 20 de novembre amb la detenció del responsable de l’associació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.
 
El mateix dia es van realitzar dues entrades i perquisicions en una finca, situada a la carretera de Menàrguens dins del terme municipal de Balaguer, on el detingut tenia el seu domicili i unes naus ramaderes en desús, i en el local de l’associació, situat al carrer Urgell de Balaguer. A l'interior de les naus es va localitzar un hivernacle amb 652 plantes de marihuana en diferent procés de creixement, 272 esqueixos preparats per plantar, 2,5 quilograms de cabdells de marihuana i 27 quilograms de branques seques amb cabdells a punt per recollir. A l’interior del local que acollia l’associació, es van intervenir 720 grams de cabdells de marihuana.
 
Els agents també van clausurar temporalment el local on es desenvolupava aquesta activitat delictiva. Aquesta setmana l’autoritat judicial ha confirmat la clausura cautelar del local de l’esmentada associació i també ha ordenat la destrucció de les substàncies.
 
El detingut, que tenia antecedents, va passar el 21 de novembre a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, el qual va decretar la seva llibertat en càrrecs.


Comentaris

envia el comentari