Catalunya Diari

Els Mossos detenen dos menors per nou robatoris amb força en domicilis del Segrià

Els Mossos detenen dos menors per nou robatoris amb força en domicilis del Segrià| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos menors com a presumptes autors de nou robatoris amb força, des de juny fins el 4 d'octubre, a l'interior de domicilis. En la mateixa investigació s'ha detingut dos homes i una dona, d'entre 33 i 42 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte de receptació.

A finals de maig es van produir tres robatoris amb força en cases del carrer Arquitecte Morera i Gatell i carrer Castell de Gardeny de Lleida. En tots tres casos els autors dels fets hi van accedir forçant les finestres després de saltar el mur perimetral de prop de dos metres d'alçada. Els investigadors van determinar la identitat dels autors i a principis de juny van detenir un d'ells, un menor de 17 anys.
 
A mitjans d'agost els mossos van rebre l'avís d'un robatori a l'interior d'un pis del carrer Acadèmia. El presumpte autor hauria accedit per les terrasses interiors de l'edifici.
 
La investigació va permetre recuperar, uns dies més tard, les joies sostretes en aquest darrer robatori en un establiment de compravenda. Per aquest fet, el passat 6 de setembre es va detenir dos homes i una dona, de 42, 37 i 33 anys d'edat, veïns de Lleida i residents en el mateix domicili, com a presumptes autors d'un delicte de receptació.
 
A més d'aquestes joies els mossos van recuperar més material venut per aquestes persones que constava com a sostret en altres denúncies. Això va permetre relacionar-los amb dos robatoris més, en un pis del carrer Jaume Agramunt i en una casa del carrer Major d'Alpicat.
 
Es va comprovar que les vendes eren a les poques hores d'haver-se produït els robatoris, cosa que indicava que els receptadors tenien una relació directa amb els autors dels fets.
 
El 8 de setembre els mossos van detenir un menor com a presumpte autor dels robatoris a l'interior dels pisos del carrer Acadèmia i Jaume Agramunt de Lleida, i la casa del carrer Major d'Alpicat. Tot apunta que un cop comès els robatoris, facilitava als receptadors detinguts diferent material sostret per a la seva venda en botigues de segona de mà.
 
El menor va quedar en llibertat a càrrec d'un familiar després de comunicar a Fiscalia de Menors.
 
El mateix dia per la nit, però, es van produir tres robatoris més en pisos del municipi de Torrefarrera. Segons els testimonis dos nois havien escalat per les façanes i accedit per balcons i finestres.
 
Finalment aquest dimarts 4 d'octubre els mossos van detenir novament el menor, que ja van detenir el passat 8 de setembre, com un dels presumptes autors dels tres robatoris a l'interior de domicilis de Torrefarrera. El jove, que en el moment dels fets encara era menor, va quedar en llibertat després de comunicar a Fiscalia de Menors.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.


Comentaris

envia el comentari