Catalunya Diari

Els Mossos detenen un home per sis robatoris amb força en granges i magatzems agrícoles de l’Urgell

Els Mossos detenen un home per sis robatoris amb força en granges i magatzems agrícoles de l’Urgell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 La detenció és el resultat d’una investigació, oberta a finals de maig, arran d’un seguit de robatoris i furts en magatzems agrícoles i granges de diferents municipis de la zona sud de la comarca de l’Urgell. Concretament, entre el 21 de maig i el 13 de juny es van cometre sis robatoris amb força, amb un mateix modus operandi, en magatzems i granges de Sant Martí de Maldà, Omells de Na Gaia i Maldà. En alguns casos els lladres van forçar els accessos i en altres van fer un forat al sostre, per tal d’accedir a l'interior de les instal·lacions. Un cop dins, van sostreure gasoil, motoserres, podadores i altres eines agrícoles.
 
Arran d’aquests fets es va obrir una investigació que va permetre identificar i detenir, el passat dia 30 de juny, un dels presumptes autors dels robatoris. L’endemà de la detenció, els mossos van recuperar en una vivenda del detingut, situada en el municipi d’Algerri, quatre motoserres, tres serres radials i una màquina de soldar que constaven com a sostretes. Al detingut també se li imputa dos furts comesos el 13 i 19 de juny, en un mateix hivernacle de Belianes. En aquest hauria sostret diferents tipus de verdura i hortalisses.
 
El detingut , que tenia antecedents, va passar el 2 de juliol a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció núm. 1 de Cervera.
 
Investigació oberta
La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si el detingut pot estar relacionat amb dos detinguts més que es van realitzar dies abans. Concretament, el 27 de juny, es va detenir a Belianes dos homes de nacionalitat romanesa i veïns de la població de Juneda quan estaven preparant, presumptament, la comissió de robatoris amb força en l’àmbit rural. En aquella ocasió, se’ls va detenir amb diferents estris per a cometre els fets delictius, com palanques tipus potes de cabra, roba diversa, guants i passamuntanyes.
 
Tot apunta que formin part d’un grup organitzat per realitzar robatoris a les zones rurals.


Comentaris

envia el comentari