Catalunya Diari

Els Mossos recuperen 1.400 quilos d’ametlles robades en explotacions agrícoles de les Garrigues

Els Mossos recuperen 1.400 quilos d’ametlles robades en explotacions agrícoles de les Garrigues| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de les Borges Blanques van denunciar penalment, entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre, set persones com a presumptes autores de quatre furts en explotacions agrícoles de les Garrigues.

A mitjans de setembre els mossos van iniciar una investigació per diversos furts d’ametlles que es van produir en unes finques de les poblacions d’Arbeca, els Omellons, l’Espluga Calba i Vinaixa. Arran d’aquests fets es van efectuar diverses accions emmarcades en el POE Món Rural, per tal de lluitar contra aquestes sostraccions al sector agrari.
 
Després de les indagacions inicials, es va redireccionar el patrullatge policial, es van muntar dispositius preventius en les zones rurals on hi havia pendent la recollida d’ametlles i es va efectuar un seguiment als punts de compra de fruits secs, amb la col·laboració dels comerciants. També es va alertar a representats de sindicats agrícoles, per tal que extremessin les mesures de seguretat i avisessin els Mossos davant qualsevol incident.
 
El conjunt d’aquestes accions i la col·laboració ciutadana van propiciar la recuperació de diverses partides d’ametlles que havien estat sostretes. Fins la data, en dues actuacions policials, s’han recuperat un total de 1.400 quilos d’ametlles de les varietats llargueta, marcona, comuna i marinada, entre altres. 
 
El primer comís es va fer el 30 de setembre, quan els mossos van localitzar a la partida de la Quadra de les Borges Blanques, quatre persones que estaven pelant ametlles en una finca. Al lloc també hi havia un vehicle carregat amb trenta-quatre sacs d'ametlles. Les gestions fetes posteriorment van permetre constatar que les ametlles havien estat sostretes els dies 11, 16 i 27 de setembre, de tres finques agrícoles d'Arbeca, els Omellons i l'Espluga Calba. Els mossos van denunciar penalment tres de les quatre persones, per la seva presumpta implicació en els furts.
 
El segon comís es va efectuar l’1 d'octubre a la partida del Pla de la Bassa de l'Espluga Calba. En aquesta ocasió els mossos van enxampar in fraganti, quatre persones que recollien ametlles en una finca rural. Els agents van comprovar que els implicats no tenien permís del propietari per recollir les ametles per la qual cosa van comissar les ametlles collides il·legalment i se’ls va denunciar penalment pel furt.
 
Aquest dispositiu per prevenir els furts d’ametlles continuarà fins la finalització de la recollida d’aquest fruit. Així mateix, es recomana als propietaris de finques la necessitat d’informar als mossos de la presència de persones alienes a les seves finques o en les dels veïns per tal de prevenir les sostraccions.


Comentaris

envia el comentari