Catalunya Diari

Els nous helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques podran volar de nit

Els nous helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques podran volar de nit| Text i fotografia: ACN

 

Els quatre nous helicòpters de rescat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que entraran en funcionament a principis del 2017, podran fer vols nocturns. Era la "gran assignatura pendent" del servei d'emergències, segons ha explicat el conseller de Salut, Toni Comin, a la presentació de les aeronaus. 

Els nous helicòpters, model AirbusH135, són més ràpids, poden portar més pes i tenen més estabilitat que els anteriors aparells. Els nous helicòpters "fan coses que els anteriors no podien fer", ha explicat Toni Comín. La capacitat per fer vols nocturns posa el SEM "als estàndards europeus més avançats", ha afegit el conseller. Els vols de nit, però, es faran en casos molt concrets i quan sigui evident que el rescat aeri pot ser més ràpid que el terrestre, segons ha detallat el nou director del SEM, Joan Sala. 
 
A banda, els nous aparells aconsegueix una velocitat de creuer de 260 km/h, incrementen el pes màxim d'enlairament fins els 2.980 kg (abans eren 2.910 kg) i augmenta el diàmetre de les pales en 20 centímetres d'allargada. També incorporen pilot automàtic, navegació GPS, aire condicionat i nous aparells d'electromedicina. 
 
Els quatre nous AirbusH135 substitueixen els quatre anteriors Eurocopters EC135, que tenien entre 9 i 11 anys de vida. Cada AirbusH135 té un cost de 5,4 MEUR. 


Comentaris

envia el comentari