Catalunya Diari

Els nous jutjats de Balaguer entraran en funcionament a l'abril

Els nous jutjats de Balaguer entraran en funcionament a l'abril| Text i fotografia: ACN

 

Els nous jutjats de Balaguer entraran en funcionament el proper mes d'abril, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Justícia, Carles Mundó, en una visita a la Paeria de Lleida. En aquest sentit, el conseller ha recordat que a banda de ''facilitar l'agilització del partit judicial'', que ara ha de treballar dividit en dos edificis, la posada en marxa del nou equipament comportarà una ampliació de la plantilla de funcionaris, que passaran dels 21 actuals a una trentena. 

El nou edifici judicial de Balaguer, ubicat al casc antic de la capital de la Noguera, acollirà els tres jutjats de primera instància i instrucció existents, que actualment es troben en dos emplaçaments diferents, i disposarà d'espai per a futures ampliacions. L'equipament comptarà amb un total de 3.874 metres quadrats dedicats a usos judicials, un 272,8% més que en l'actualitat. En una visita d'obres que es va fer el setembre passat, ja es va dir que aquestes finalitzarien a finals del 2015 i que a principis d'aquest 2016 es faria el trasllat de mobiliari i equipaments informàtics. Aquest divendres, Mundó, ha anunciat oficialment que entraran en servei a l'abril.
 
L'edifici té set plantes en total i ocupa més de 600 metres quadrats per planta, encara que no totes tenen la mateixa superfície. Consta de dos soterranis, un dels quals està destinat a l'aparcament, i l'altre, a la zona de detinguts i als arxius, i cinc plantes sobre rasant: planta baixa i quatre plantes. La distribució de les instal·lacions busca diferenciar circuits i zones accessibles segons que estiguin destinades al públic, als funcionaris i jutges o als detinguts. En definitiva, un acostament dels serveis de justícia als usuaris, ja que reserva un espai per a l'atenció al ciutadà.
 
En aquest sentit, Mundó ha posat de relleu que els de Balaguer seran dels primers jutjats amb implantació del nou model d'oficina judicial, que suposarà la racionalització del sistema de treball de l'Administració de la justícia. L'objectiu és facilitar l'acostament dels usuaris mitjançant oficines específiques d'atenció al ciutadà, de manera que se simplifica notablement la comunicació amb els òrgans judicials. Tot plegat apostant fermament per la digitalització.
 
Mundó ha parlat dels terminis d'obertura dels nous jutjats de Balaguer en el decurs d'una visita institucional a la Paeria de Lleida abans de presidir la festa anual dels advocats de Lleida.


Comentaris

envia el comentari