Catalunya Diari

Els ramaders d'Alcarràs rebran assessorament tècnic i científic

Els ramaders d'Alcarràs rebran assessorament tècnic i científic| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i el director de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep Maria Monfort, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboracióque permetrà als productors fructícoles i ramaders de la vila disposar d’assessorament tècnic i científic, així com tenir al seu abast els darrers avenços tecnològics que es produeixen en les diferents explotacions experimentals que l'Institut té repartides per tota Catalunya.

Serra ha afirmat durant l'acte que amb aquesta signatura no només recuperen un conveni transcendental per a l’economia local que l’anterior govern municipal va deixar de subscriure l’any 1999, sinó que a més, l’amplien a l’àmbit animal, ja que l’anterior només cobria la part vegetal, especialment en la fructicultura: "Aquest conveni permetrà als productors locals estar a l’avantguarda de la tecnologia fructícola i ramadera i ser més competitius". Per la seva part, el director de l’IRTA ha remarcat que amb l’acord establert l’Institut posarà a disposició de l’agricultor i el ramader locals tot el coneixement i la informació, a més de donar-los-hi assessorament.
 
En línies generals, la proposta de col·laboració contempla:
- La integració de l’Ajuntament d’Alcarràs com a membre de ple dret en el Consell de Direcció de l’IRTA-Estació Experimental de Lleida.
 
- Participació de l’IRTA en activitats de formació programades per entitats agrícoles i ramaderes d’Alcarràs, així com la seva vinculació a nivell organitzatiu en el fòrum del Préssec i la Nectarina.
 
- L’IRTA posa a disposició de l’Ajuntament les seves instal·lacions en Estacions Experimentals, per tal que l’ens municipal organitzar visites a les mateixes de professionals de la fructicultura i ramaderia local.
 
- En l’àmbit animal, l’IRTA es compromet a seguir impulsant l’activitat de la seva Granja Experimental d’Alcarràs per tal de convertir-la en una estructura de referència en el seu àmbit a les comarques de Lleida.
 
- Vinculació de l’IRTA en les jornades del Porcí i del Boví que s’organitzen a Alcarràs i crear noves línies de treball i debat relacionades amb la nutrició i alimentació animal; els sistemes de producció; la genètica animal; el benestar animal; la sanitat animal; el benestar animal; sanitat animal; producció de remugants; i la qualitat del producte (carn i canal).
 
L’Ajuntament d'Alcarràs aporta la quantitat de 5.000 euros a l’IRTA a través d’aquest conveni. 


Comentaris

envia el comentari