Catalunya Diari

Els ramaders del Pallars es mobilitzaran diumenge per reclamar el cobrament dels ajuts compensatoris de muntanya

Els ramaders del Pallars es mobilitzaran diumenge per reclamar el cobrament dels ajuts compensatoris de muntanya| ACN - Fotografia: Pobles Catalunya (Arxiu)

 

L'Associació de Ramaders del Pallars ha anunciat mobilitzacions per aquest diumenge per reclamar el cobrament dels ajuts compensatoris de muntanya. Els ramaders tallaran la carretera C-13 a la sortida de Sort en direcció cap a Esterri d'Àneu, concretament a la rotonda que enllaça amb la LV-5223. 

Els talls seran puntuals i en un ban municipal s'ha anunciat que, tot i la concentració, es donarà pas cada mitja hora. El passat juny els ramaders de la zona van posar en marxa una recollida de signatures per exigir el cobrament dels ajuts. Ja van alertar que si la Generalitat no pagava abans del 30 de juny, termini que no s'ha complert, es tornarien a mobilitzar. La concentració rep el suport de l'organització ASAJA.
 
L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha fet arribar una carta al conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, en què li exposa la importància del sector ramader per a la comarca del Pallars Sobirà i dóna suport a la petició dels ramaders pallaresos en el sentit que s'han de cobrar de manera immediata els ajuts d'Indemnització Compensatòria de Muntanya 2014 (ICM).
 
En la missiva l'alcalde de Sort alerta al conseller d'Agricultura de les conseqüències negatives que pot tenir en el sector del turisme una possible protesta del sector ramader, així com de la imatge que s'oferiria als visitants durant el cap de setmana amb més afluència turística de l'estiu. Per tot, Monterde demana a Ciuraneta que prengui les mesures oportunes de manera que els ramaders puguin cobrar els ajuts ICM 2014 amb la màxima urgència.
 
Els ramaders han rebut el suport de tots els alcaldes de la zona, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, de l'Associació de l'Ovella Xisqueta, de l'Associació Vaca Bruna dels Pirineus i de l'Associació Cavall Pirinenc.


Comentaris

envia el comentari