Catalunya Diari

Els Reis d'Orient arribaran a la Seu d'Urgell fent ràfting

Els Reis d'Orient arribaran a la Seu d'Urgell fent ràfting| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

La Seu d’Urgell donarà aquest dijous, dia 5 de gener, la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. Enguany, la rebuda serà novament una de les més singulars de Catalunya. I és que Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat en barques de ràfting pel canal d’aigües braves del Rafting Parc, amb l’ajuda de diversos piragüistes de la Seu.

Ses Majestats seran acollits a les 17.45 hores per les autoritats locals i per tots els assistents a l’acte, que es durà a terme al Parc del Segre, punt des d'on iniciaran la cavalcada fins a la Sala de Sant Domènec. 
 
Una altra novetat d’enguany és que els Reis arribaran acompanyats d’un personatge nou que arriba a la ciutat: el Senyor Pipa, que ve per recollir tots els xumets dels nens i nenes que ja es fan grans i emportar-se’ls cap a Orient. A més a més, els Reis es passejaran amb carrosses noves pels carrers de la ciutat. 
 
El recorregut
Des del Parc del Segre, Melcior, Gaspar i Baltasar, juntament amb el senyor Pipa, iniciaran una cavalcada que els portarà pel camí de la Palanca, el passeig Joan Brudieu, el carrer Lluís de Sabater i el carrer Major, que recorreran de baix a dalt fins arribar a la plaça dels Oms. Tot seguit, a la Sala de Sant Domènec, rebran la clau que els permetrà entrar a totes les cases per lliurar els regals i recolliran les cartes dels infants, que els podran saludar personalment. Durant la recollida de cartes acompanyarà als assistents la música de la xaranga Rolling Band.
 
Un any més, durant la cavalcada els Reis aniran acompanyats de les diverses carrosses que han realitzat i guarnit per l’ocasió, les diferents AMPA de les escoles de la Seu i Castellciutat. Tancaran la cavalcada la carrossa del carbó i el grup BatuKaseu. A més a més, tant en el recorregut com a la Sala de Sant Domènec, els caramels que es lliuraran són sense gluten.
 
La regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla, ha volgut “animar les famílies a sortir de casa per veure totes les novetats que hi haurà aquest any a la cavalcada de Reis".


Comentaris

envia el comentari