Catalunya Diari

Els restaurants de la Val d'Aran mostren al públic el millor de la cuina aranesa

Els restaurants de la Val d'Aran mostren al públic el millor de la cuina aranesa| Redacció - Fotografia: http://www.visitvaldaran.com/

 La Mòstra Gastronomica dera Codina Aranesa (cuina aranesa) té l'objectiu de donar a conèixer i fer tastar als visitants els productes típics de la Val d'Aran a diversos restaurants aranesos. A les jornades gastronòmiques es mostren les receptes tradicionals de la cuina aranesa, juntament amb les creacions més innovadores del segle XXI.
 
La Val d'Aran destaca per tenir la gastronomia com un dels atractius més demandats pels visitants, però també pels mateixos aranesos. De fet, la mostra serveix per posar en valor la gran qualitat dels productes alimentaris del territori, que són coneguts com un element cultural més dels aranesos.
 
L’òlha aranesa, el civet de porc senglar, el bistec tàrtar de poltre de la Val d’Aran, el ragú de cérvol amb soufflé de patates, el carpaccio de cérvol amb all tou de coco, el rap amb múrgoles i salsa de cava, el paté d’Aran, la pularda farcida o el bolh (botifarra de llengua) són un petit tastet del que la Val d'Aran pot oferir durant aquestes setmanes, però també en el conjunt de l'any.
 
El calendari de la mostra és el següent: 
- Del 22 al 28 de setembre: restaurants Era Coquèla (Vielha) i Parador de Vielha.
- Del 29 de setembre al 5 d'octubre: restaurants Era Lucana (Vielha) i Unhòla (Bagergue). 
- Del 6 al 12 d'octubre: restaurants Casa Antonio i Era Mòla (Vielha). 
- Del 13 al 19 d'octubre: restaurants Es Pletieus (Escunhau) i Parador d'Arties.
 
Les jornades gastronòmiques són organitzades pel Conselh Generau d'Aran i Foment Torisme Val d'Aran.


Comentaris

envia el comentari