Catalunya Diari

Els restaurants de Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida recuperen el menjar medieval 'La Tupina'

Els restaurants de Puigverd de Lleida i Artesa de Lleida recuperen el menjar medieval 'La Tupina'| Redacció - Fotografia: Associació Puigverd Sant Jordi i el Drac

 Els representants dels restaurants Bar-Restaurant Piscines Complex esportiu, Bar-Llar Social i Bar Jordi de Puigverd de Lleida, juntament, amb el Restaurant La Barretina i Antoni Rúbies d’Artesa de Lleida han recuperat la elaboració i cuina d’aquest menjar medieval per promoure la festa medieval de Sant Jordi i, a l’hora, obrir el ventall gastronòmic de les terres de Lleida. "En cada establiment es podrà degustar durant tota la setmana del 22 d’abril fins el 27 aquest aliment cuinat d’una manera especial i característica de cada establiment" ha comentat Antoni Rúbies. Els menús complerts oscil·laran entre els 15 i els 23 euros.
 
Això, inclourà arròs de tupina i verdures (Antoni Rúbies), Tupina amb escalivada (Bar Jordi), Tupina amb fesols i samfaina (La Barretina), Tupina amb romesco (Piscines complex esportiu) i tupina a la brasa (Llar del poble). "Gràcies a aquesta iniciativa i col·laboració d’aquests establiments aconseguim englobar tots els serveis necessaris i ambientar el menjar en un marc medieval, tot això, per rebre la gran afluència de visitants que té el poble durant aquest cap de setmana", ha explicat Elisabet Herrera, presidenta de Associació Puigverd Sant Jordi i el Drac. 
 
A l’edat Medieval les llonganisses, botifarres, pernils i la carn fresca que s’obtenia del porc tenia de guardar-se durant molt de temps. I com que en aquest temps els congeladors no eren ni coneguts, les mestresses, per a guardar la carn i que no es fes malbé (ja que havia de durar com més millor), la ficaven en tupina. Això, consistia en fregir una mica la carn i a continuació la col·locaven en un tupi (fotografia) coberta d’oli d’oliva cru. D’aquesta manera podran durar molt i molt de temps. 


Comentaris

envia el comentari