Catalunya Diari

Els Tres Tombs de Tàrrega tindran més elements de cultura popular

Els Tres Tombs de Tàrrega tindran més elements de cultura popular| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ultima els preparatius per celebrar aquest diumenge, dia 25 de gener, una nova edició dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat. La capital de l’Urgell reviurà així una tradició centenària que és a la vegada homenatge al món de la pagesia i mostra de cultura popular. 

En aquest sentit, la festa amplia en cada convocatòria la participació d’elements del folklore targarí i el seguici sumarà enguany els Cavallets de Guixanet, desfilant junt amb La Fal·lera Gegantera, els Nans i Lo Tossino. Els Cavallets s’estrenaren a la Festa Major de Maig de l’any 2013 i ja han esdevingut una iconografia emblemàtica del bestiari local. Carrosses d’entitats, centres educatius i agricultors formaran el gruix de la comitiva al costat de muntures i tractors.
 
Abans dels Tres Tombs, la comitiva de carrosses encapçalada pel pendonista Vicens Franquesa rebrà la benedicció a la Plaça de Sant Antoni a les 11.30 hores. Tot seguit, els participants s’adreçaran cap a la Plaça del Carme per oferir a les 12.30 hores els Tres Tombs. Els organitzadors, la Societat de Sant Antoni Abat, premiaran les millors creacions en les categories de tema agrícola i tema lliure.
 
Mercat tradicional
Paral·lelament, de les 09.00 a les 14.00 hores, el públic tindrà l’oportunitat de visitar el mercat tradicional instal·lat a la plaça del Carme. Una trentena de parades de productes d’alimentació, naturals i artesans configuren l’oferta, completada a partir de les 12.00 hores amb passejades en ruquet per als infants.
 
A més, els Tossinaires de Guixanet oferiran l’esmorzar de llonganissa amb pa torrat a partir de les 10.00 hores, a la plaça del Carme, al preu de 3 euros. El dinar de germanor és un altre clàssic de la festa. Aquesta vegada tindrà lloc a Restaurant La Granja a partir de les 15.00 hores. Després, a la tarda, no faltarà el ball de societat a l'Espai MerCAT amenitzat per l'Orquestra Mediterranea.


Comentaris

envia el comentari