Catalunya Diari

Els veïns d'Almatret decideixen adherir-se a l'AMI amb un 97% dels vots a favor

Els veïns d'Almatret decideixen adherir-se a l'AMI amb un 97% dels vots a favor| ACN - Fotografia: Ajuntament d'Almatret

Els veïns d'Almatret, al Segrià, han optat per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb un 97% de vots a favor. El referèndum ha registrat una participació del 33%. Han votat 106 persones de les 320 que tenien dret a vot. El 'sí' ha obtingut 103 vots, el 'no' n'ha aconseguit dos i una persona ha votat en blanc.

L'alcalde de la localitat, David Romaní, no s'ha sorprès del resultat tenint en compte l'ampli suport a la independència que es va registrar a les votacions del 9-N. "Estem contents perquè el poble ha decidit el que creia convenient", ha destacat Romaní. Aquesta setmana, l'Ajuntament celebrarà un Ple en el qual un dels punts serà l'adhesió a l'AMI.

"És un poble molt petit. Vam decidir que fos una decisió popular i no política. Al final és el poble el que ha decidit que ens adheríssim a l'Associació", ha explicat l'alcalde d'Almatret poc després de fer-se públic el resultat del referèndum d'aquest diumenge. David Romaní ha volgut subratllar que "tothom que ha volgut votar ha tingut l'opció de fer-ho i d'expressar-se".

La consulta d'aquest diumenge s'ha fet a l'Ajuntament entre les onze del matí i la una del migdia i de quatre a sis de la tarda.


Comentaris

envia el comentari