Catalunya Diari

Els veïns d'Almatret decidiran diumenge si l'ajuntament s'adhereix a l'AMI

Els veïns d'Almatret decidiran diumenge si l'ajuntament s'adhereix a l'AMI| ACN - Fotografia: Ajuntament d'Almatret

 

Els veïns d'Almatret, al Segrià, decidiran aquest diumenge si l'ajuntament s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a través d'una consulta que es farà al mateix edifici del consistori. 

El referèndum ha estat acordat per l'equip de govern de CiU i els dos edils d'ERC a l'oposició. L'alcalde de la localitat, David Romaní, calcula que tenen dret a vot unes 320 persones i està convençut de la victòria del "sí", tenint en compte l'ampli suport a la independència que es va registrar a les votacions del 9N. No obstant això, Romaní defensa la consulta en considerar que l'adhesió a l'AMI "és una qüestió suficientment important com perquè sigui més una decisió popular que no pas política".
 
Va ser el grup d'ERC a l'Ajuntament d'Almatret qui va demanar fa unes setmanes l'adhesió del municipi a l'AMI. A partir d'aquí, l'equip de govern de CiU, amb cinc regidors, va acceptar tirar-ho endavant sempre que la decisió estigués reforçada per l'opinió majoritària dels veïns a través de les urnes.
 
"Almatret és un poble petit i hi ha gent de totes les mentalitats, per tant, vam creure que era millor que decidissin els veïns", afirma l'alcalde. Segons Romaní, han volgut evitar que no es donés per fet que s'aprovaria l'adhesió perquè els qui estan a l'ajuntament són CiU i ERC i, per tant, van decidir que "tothom tingués la llibertat l'expressar-se i que les urnes parlin".
 
Justament aquesta població va estar governada fins les darreres eleccions municipals pel PP. El llavors alcalde, Jesús Quiroga, va ser un dels més bel·ligerants contra el 9N i es va resistir fins l'últim moment a permetre les votacions. Tot i això, el 93% dels vots van optar pel "sí-sí" i no hi va haver cap vot pel "no". Això fa preveure que aquest diumenge l'adhesió a l'AMI també tindrà un suport majoritari.
 
La consulta es farà a l'ajuntament entre les 11.00 i les 13.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores. Al vespre ja se sabran els resultats.


Comentaris

envia el comentari