Catalunya Diari

Elton John aterra amb un jet privat a l'aeroport d'Andorra-La Seu

Elton John aterra amb un jet privat a l'aeroport d'Andorra-La Seu| Text i fotografia: ACN

El cantant britànic Elton John ha aterrat aquest dissabte amb un avió privat a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, a Montferrer i Castellbó (Alt Urgell), quan faltaven cinc minuts per les dues al migdia, en el primer dia que la infraestructura acollia vols comercials.

Elton John ha ofert aquest dissabte un concert al poliesportiu d'Andorra. Abans d'ell, a les 12.30 hores arribava un altre avió privat que traslladava els músics que l'acompanyaran en l'actuació i els seus instruments. El més matiner però, ha estat el primer vol comercial, que ha aterrat procedent de Madrid a les 11.20 hores amb 17 passatges. Aquest mateix avió s'ha enlairat a les 12.40 hores cap a Palma de Mallorca, amb 28 viatgers.

L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell combina, d'aquesta manera, la seva activitat regular com a aeroport comercial, amb altres com vols comercials puntuals, aviació general i aviació executiva.

Gairebé 10.000 vols des de la seva reobertura, fa cinc anys
El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l'aeroport té cinc hangars construïts i disposa d'un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. El mes de gener de 2015, l'aeroport va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per a convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

La Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s'estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l'aeroport, així com en la cerca d'operadors. La gestió i explotació de l'aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d'Aeroports de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari