Catalunya Diari

En els darrers 5 anys s’han destruït 31.305 llocs de treball a les terres de Lleida

En els darrers 5 anys s’han destruït 31.305 llocs de treball a les terres de Lleida| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

 Per sectors, construcció (amb un 39,3%); serveis (20,7%); i indústria (18,5%), concentren la pèrdua de llocs de treball. L’agricultura, amb un 1,2% positiu, és l’únic sector a Lleida que resisteix lleument la crisi, cosa que reforça la idea de la UGT-Terres de Lleida de potenciar la indústria agroalimentària i la formació professional d’aquesta especialitat per generar ocupació.
 
La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha afirmat que el més greu de tot plegat és que la reforma laboral –aprovada amb la finalitat de generar noves oportunitats i frenar la destrucció de l’ocupació- està essent ineficaç i inútil. Segons ha explicat Demelsa Mateos, responsable d'Acció Sindical de la UGT-Terres de Lleida, les dades de l’informe constaten que durant el darrer any i mig d’aquesta reforma s’han destruït 4.972 llocs de treball, xifra que significa un 16 del global del període analitzat. Pel que fa als EROs, es demostra que aquesta reforma ha estat imposada per ‘cedir a l’empresariat tot el poder per fer i desfer amb els treballadors’. De fet, dels 924 ERO a les terres de Lleida en els darrers 5 anys, el 48% han estat presentats durant el període de reforma laboral. A més a més, la reforma laboral coincideix també amb la franja de temps on s'enregistren les taxes d'atur més elevades dels últims cinc anys a la província de Lleida (18,8% en el 1r. trimestre del 2012; i 18,7%, en el trimestre següent).
 
La UGT-Terres de Lleida insisteix, una vegada més, en exigir la derogació de la reforma laboral. També la reforma del SOC i apostar per polítiques actives d’ocupació. Núria Solé ha afegit, en aquest sentit, que la UGT-Terres de Lleida va aprovar en el seu darrer congrés una resolució per impulsar un observatori socioecònomic de la demarcació lleidatana que, precisament, sigui el termòmetre d'anàlisi i debat de les dades econòmiques i laborals per impulsar, de manera conjunta, noves polítiques d'ocupació.


Comentaris

envia el comentari