Catalunya Diari

En marxa la nova depuradora d'Alguaire amb capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants

En marxa la nova depuradora d'Alguaire amb capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants| Text i fotografia: ACN

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en marxa la nova depuradora d'Alguaire, que té una capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants i contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre. 

La instal·lació ha començat a funcionar un cop la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), depenent del Ministeri d'Agricultura, ha finalitzat l'execució del col·lector d'evacuació, que ha suposat una inversió propera als 1,5 milions d'euros. La depuradora ha estat incorporada al Pla de Sanejament de Catalunya per part de l'ACA.
 
Segons ha informat l'ACA, juntament amb el col·lector d'evacuació, aquest sistema de sanejament consta d'una depuradora amb un tractament biològic d'aireació prolongada, dissenyada per al tractament de 1.226 metres cúbics al dia, que és una població equivalent de 4.200 habitants. A més de sanejar les aigües residuals generades a Alguaire i a la Mata de Pinyana, aquesta infraestructura contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre.
 
Amb la posada en servei de la depuradora d'Alguaire, la comarca lleidatana del Segrià disposa actualment de 15 sistemes en funcionament: Aitona-Serós, Alcarràs, Alfarràs-Almenar, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret-Nord, Almatret-Sud, Corbins, Llardecans, Lleida, Maials, la Portella, Rosselló i Torres de Segre.
 
El col·lector ha estat executat per Acuamed i forma part de les actuacions incloses en el conveni entre el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la Generalitat , mitjançant el departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua, per a la cessió i explotació de les obres executades en el marc del Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes a la conca de l'Ebre, declarat d'interès general per la Llei 10/2001, de 5 de juliol i declarat com a actuació prioritària i urgent tant en el Reial Decret Llei 2/2004, de 18 de juny, com la Llei 11/2005 de 22 de juny.


Comentaris

envia el comentari