Catalunya Diari

Endesa instal·la dotze parallamps a la subestació de Pont de Suert

Endesa instal·la dotze parallamps a la subestació de Pont de Suert| Redacció - Fotografia: Endesa

 

Endesa ha instal·lat dotze parallamps a la subestació de Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, per tal de reforçar la seguretat de la xarxa davant d’episodis de tempestes elèctriques i, així, millorar la qualitat i la continuïtat del servei als clients de la comarca. 

L’actuació s’ha dut a terme en tres línies elèctriques d’alta tensió a 132 kV ubicades a la subestació de Pont de Suert que per les seves característiques s’ha detectat que són especialment sensibles a les afectacions derivades de tempestes elèctriques. En concret, cada línia disposa de quatre petits parallamps d’òxid metàl•lic i aïllament polimèric i incorporen comptadors de descàrregues, de manera que permeten protegir les torres i la mateixa línia de les sobreintensitats produïdes per la caiguda de llamps. Aquests dispositius poden absorbir l’excés d’energia –màxima, en un breu espai de temps- que, d’altra manera, malmetrien seriosament la xarxa elèctrica i la subestació.
 
Els dispositius instal·lats actuen com a captadors de llamps i tenen la funció de protegir la línia en el moment en què es produeix la tempesta i minimitzar el pas a la xarxa de la sobreintensitat que pogués provocar la descàrrega elèctrica.
 
 
Els treballs, que han suposat una inversió superior als 23.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, suposen un reforç en el manteniment de les infraestructures elèctriques del Pirineu de Lleida per augmentar la fiabilitat i seguretat del servei als seus clients. 


Comentaris

envia el comentari