Catalunya Diari

Endesa reforça la xarxa elèctrica de Naut Aran amb la reforma d'una línia de mitja tensió al nucli de Salardú

Endesa reforça la xarxa elèctrica de Naut Aran amb la reforma d'una línia de mitja tensió al nucli de Salardú| Redacció - Fotografia: Endesa

 

Endesa ha finalitzat recentment les tasques de reforma d’una línia de mitja tensió al nucli de Salardú, al terme municipal de Naut Aran, a la Vall d’Aran. La intervenció ha consistit en millorar la infraestructura ja existent amb l’objectiu de reforçar la xarxa elèctrica del municipi i ha permès, a més, retirar el cablejat aeri de mitja tensió que creuava el nucli urbà. Aquesta mesura garanteix la qualitat del subministrament elèctric als 1.400 clients de Naut Aran. 

La reforma ha comportat la substitució d’un pal de fusta per una torre metàl·lica, a tocar de la carretera. Aquesta nova infraestructura està dotada d’un sistema de protecció per l’avifauna consistent en un folrat aïllant en els ponts. També compta amb un aïllament i un parallamps de tipus polimèric, un material fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporta significatius avantatges respecte dels que es feien servir antigament i que eren de vidre. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors. 
 
La instal·lació d’aquesta torre és, a més de reforçar la seguretat de la línia, el que ha permès, precisament, la retirada del voltant de 180 metres de cablejat aeri de mitja tensió que hi havia encara sobre el nucli de la població i el soterrament de la part de la línia que correspon a aquest tram urbà. Així mateix, s’ha retirat un altre suport de fusta i un de formigó. 
 
Aquesta iniciativa, que s’afegeix a totes les actuacions que Endesa promou a la Vall d’Aran per tal de modernitzar i millorar la seguretat i funcionament de les seves instal·lacions, ha suposat una inversió de gairebé 23.000 euros i ha significat una millora de la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric per als seus clients.  


Comentaris

envia el comentari