Catalunya Diari

Entra en funcionament el bus exprés.cat Lleida-Cervera

Entra en funcionament el bus exprés.cat Lleida-Cervera| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

El nou servei d’autobús d’altes prestacions entre Lleida i Cervera entre en funcionament aqeust dilluns. Aquest serà el primer que es posi en marxa a la demarcació de Lleida i el 15è de tot Catalunya. Tindrà 14 expedicions diàries (7 d’anada i 7 de tornada) de dilluns a divendres feiners i comunicarà les dues capitals de comarca en poc més d’una hora. També farà parada a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. 

Amb el bus exprés.cat hi haurà un estalvi de temps de 10 minuts respecte a la línia convencional. El corredor Lleida-Cervera té una demanda mensual de 6.700 viatgers.
 
La xarxa d’altes prestacions ‘exprés.cat’ s’està implantant progressivament a Catalunya des de la tardor de 2012. És una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mode de transport públic, eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments.
 
La línia e1: Lleida-Cervera, que connectarà les dues ciutats en 1 hora i 5 minuts, incorporarà també totes les prestacions de la xarxa exprés.cat:
Campanya d’informació  estàtica a les parades i a les estacions d’autobusos.
- Incorporació d’un vehicle nou totalment accessible.
- Premsa gratuïta i wifi a bord.
- Més intermodalitat: connexions amb serveis de transport urbà, altres busos interurbans, serveis Regionals i serveis d’alta velocitat.
- Imatge diferenciada.
 
A més, es reestructura el servei actual de bus entre aquestes poblacions, que continuarà funcionant i, a més, algunes expedicions s’allarguen fins a Cervera, dotant de més oferta aquest municipi.
 
Ja de cara al primer semestre de 2015 es durà a terme una segona fase del desplegament de la xarxa exprés.cat al territori amb la posada en servei de dues noves línies. Seran les que connectaran Lleida amb Alfarràs i Lleida amb les Borges Blanques. D’aquesta manera, en només mig any s’hauran implantat gairebé la meitat de les línies de bus exprés previstes a tota la demarcació de Lleida. A partir del 2016 s’aniran implantant les línies Lleida-Balaguer, Lleida-Alcarràs, Lleida-Alpicat i Lleida-Almacelles
 
El nou bus exprés entre Lleida i Cervera forma part dels nous serveis de la Rodalia de Lleida, que consisteixen en un seguit d’actuacions de millora combinada de bus i tren amb la ciutat de Lleida. A més de les línies exprés.cat, la rodalia implica també la integració tarifària de tots els serveis de Regionals de l’àmbit de l’ATM de Lleida, que es farà efectiva durant el primer trimestre de 2015. Afectarà, en concret, els municipis lleidatans de l’R12, és a dir, entre Sant Guim de Freixenet i Lleida-Pirineus; i els de les línies R13-R14, des de Vinaixa fins a Lleida.


Comentaris

envia el comentari