Catalunya Diari

Entra en funcionament el desdoblament de l’Eix Transversal entre Cervera i Caldes de Malavella

Entra en funcionament el desdoblament de l’Eix Transversal entre Cervera i Caldes de Malavella| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Sobre el desdoblament de la via, Reñé ha assenyalat que és tracta de "la culminació d’una de les obres més importants que s’han executat els darrers anys al nostre país" i que comunica Lleida, la Catalunya central i Girona d’una forma "més fàcil, àgil i segura", facilitant una millor "connectivitat i connexió per a que l’economia del nostre país sigui més potent".
 
El president de la Diputació ha destacat que el sector primari, especialment el ramader, se’n veurà beneficiat per la relació que hi ha entre la producció de les terres de Lleida, sobretot en l'àmbit porcí, amb la Catalunya Central i les comarques de Girona.
 
En l'àmbit de les comunicacions, Reñé també ha fet referència a la necessitat de continuar millorant les connexions de les comarques de Lleida amb Tarragona i amb la Val d'Aran, de la mateixa manera que s'ha fet amb Barcelona a través de l’A2 i amb Girona amb l’Eix Transversal. "Cal ampliar el ventall i millorar la mobilitat cap a Tarragona i la Val d’Aran", ha afirmat Reñé, que ha demanat a l’Estat Central que posi els recursos necessaris per fer possible l’autovia entre Lleida i Tarragona. A més, ha destacat que una sortida cap a França des de la Val d’Aran "és imprescindible per la nostra economia", i ha recordat que "més de 400 camions passen pel túnel de Vielha al dia per anar a buscar gra a França".
 
En l’àmbit turístic, Reñé també ha posat de relleu que el desdoblament de l'Eix Transversal servirà en favor d'una major mobilitat de visitants i per donar a conèixer els atractius de les comarques de Lleida.


Comentaris

envia el comentari