Catalunya Diari

Entra en funcionament la patrulla rural mixta de la Policia Local de les Borges i els Mossos d’Esquadra

Entra en funcionament la patrulla rural mixta de la Policia Local de les Borges i els Mossos d’Esquadra| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Una mesura que tal i com afirma la regidora de Governació, Núria Palau, "reforça la feina que fan els cossos de seguretat al municipi i ens permet anar més enllà i anticipar-nos als possibles delictes i faltes contra el patrimoni que puguin tenir lloc a les zones agrícoles alhora que ens dóna la possibilitat de conèixer de primera mà les demandes i necessitats de les persones relacionades amb la pagesia i el medi agrari".
 
Si bé la Policia Local de les Borges i els Mossos d’Esquadra havien fet tasques de col·laboració de manera puntual i sempre dins del casc urbà del municipi, ja sigui abordant dispositius conjunts o fent tasques de patrulla específiques, en aquest cas els torns de treball conjunt tenen lloc durant tota la setmana. D’aquesta manera els comandaments policials esperen evitar robatoris en segones residències, magatzems agrícoles i furts varis en l’àmbit rural, com la sostracció de llenya o de maquinària. A més, i en relació a  l’abocament de purins, la patrulla mixta proporciona informació als ramaders per tal que gestionin l’abocament dels fertilitzants orgànics d’acord amb els paràmetres establerts en la normativa vigent.   
 
El dispositiu s’allargarà previsiblement fins a l’estiu i una vegada finalitzat els comandaments policials en faran una valoració conjuntament amb la Mesa de Coordinació Operativa formada pels caps de la Policia Local i dels Mossos de la comissaria de les Garrigues. En cas que els resultats siguin positius per totes les parts, es donarà continuïtat a aquest treball.


Comentaris

envia el comentari