Catalunya Diari

Enxampat a Balaguer amb 2.520 plantes de marihuana a l'interior d'una granja de la seva propietat

Enxampat a Balaguer amb 2.520 plantes de marihuana a l'interior d'una granja de la seva propietat| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns un home, de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Balaguer, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública  i un delicte de defraudació del fluid elèctric. En total, se li van intervenir 2.520 plantes de marihuana de l'interior d'una granja de la seva propietat.

La detenció és resultat d'una investigació iniciada després de tenir coneixement que, en una granja situada al carrer Menàrguens de Balaguer, podria haver-hi una important plantació de marihuana. Els investigadors, després de constatar que hi havia indicis evidents que apuntaven a que a l'interior de la granja es podria estar fent un cultiu intensiu de marihuana, van realitzar el passat dilluns una entrada i perquisició a l'explotació agrícola.
 
Els agents van localitzar a l'interior de la granja 2.520 plantes de marihuana, 383 esqueixos germinats i 887 llavors. A més, també van localitzar diferents productes per tractar les plantes, com fungicides, adobs i insecticides, entre d'altres, així com diferents estris per accelerar el creixement de les plantes, com ventiladors, estufes i làmpades. Davant d'aquests fets es va detenir el propietari de l'explotació agrícola com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.
 
El valor de la droga comissada en l'escorcoll podria tenir al mercat negre un valor d'uns 14.700 euros. Tenint en compte que aquesta infraestructura estava preparada per fer una recol·lecta cada quatre mesos, els guanys anuals podrien arribar als 44.000 euros.
 
Finalment, els investigadors també van constatar, amb l'ajut de tècnics d'una companyia elèctrica, que el detingut havia manipulat la instal·lació elèctrica per tal d'obtenir de forma gratuïta l'electricitat necessària per accelerar el procés de creixement de les plantes, fet que va motivar la seva imputació com a presumpte autor d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut, el qual té antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial el 24 de febrer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari