Catalunya Diari

Enxampats amb més de 1.000 plantes de marihuana

Enxampats amb més de 1.000 plantes de marihuana| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous, sis persones, cinc homes i una dona, d'entre 23 i 31 anys d'edat, de nacionalitat espanyola, quatre d'ells veïns de Lleida i els altres dos veïns de Soses i Torrefarrera, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. A tres dels detinguts també se'ls imputa un delicte de lesions i detenció il·legal.

Les detencions són el resultat d'una investigació policial iniciada aquest estiu arran de diferents informacions que apuntaven que en diferents cases, situades entre la carretera de Corbins i la partida de Llívia de Lleida, es podien amagar importants plantacions de marihuana.
 
Durant la investigació els agents van localitzar tres cases, dos d'elles a la partida La Plana de Lleida i una a Torre-serona, com a possibles punts de cultiu. A més, també van determinar la identitat de diferents persones relacionades amb aquests cultius.
 
Algunes d'aquestes persones ja havien estat relacionades amb una plantació localitzada aquest estiu a la partida Peixa-Sommés de Lleida i una altra a Alcarràs l'any 2012.
 
El passat dijous, 5 de novembre, es va iniciar la fase final de la investigació que va concloure amb la detenció de sis persones i l'entrada i perquisició en quatre domicilis. En un dels domicilis, situat a l'Avinguda de Lleida de la població de Torre-serona, es va localitzar dues sales perfectament habilitades pel cultiu de la marihuana amb una instal·lació completa de llums, ventiladors i extractors amb filtres per suprimir les olors i que donaven sortida de l'aire a l'exterior per la xemeneia. Això feia que, encara que el domicili es trobava en el nucli urbà, des de l'exterior gairebé no es notava l'olor de les plantes. En aquesta casa els agents van intervenir, entre les dues sales, 1.188 plantes de marihuana en diferents procés de creixement.
 
A més, els responsables tenien connectada fraudulentament l'escomesa elèctrica per evitar pagar el consum d'electricitat que tenia la instal·lació. Per aquest motiu, també se'ls va inculpar un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
101 plantes més
En una altra casa de la partida La Plana (camí de Corbins) de Lleida els agents van localitzar una altra instal·lació amb 101 plantes de marihuana. En el magatzem es va trobar tot el material d'una altra instal·lació que havien desmuntat feia pocs dies d'una altra casa de la mateixa partida. En concret, van trobar més de 60 làmpades, 40 transformadors, 4 extractors, 3 filtres i més de 3.000 testos.
 
Als sis detinguts se'ls imputa un delicte de pertinença a grup criminal ja que s'ha constatat que actuaven d'una manera perfectament organitzada i amb funcions molt definides. Tot apunta que el grup estava liderat per dos germans mentre que els altres membres del grup s'encarregaven de la supervisió, vigilància i cultiu directe de les plantacions.
 
Finalment, a tres dels detinguts també se'ls acusa d'un delicte de detenció il·legal i un delicte de lesions que van cometre el 9 d'octubre a Lleida. Concretament, van obligar a pujar a un home a l'interior d'un vehicle i el van portar fins una casa on el van colpejar violentament, ja que l'acusaven d'haver-los robat vuit quilograms de marihuana.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
Dos dels detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria i els altres quatre passaran dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari