Catalunya Diari

Enxampen cinc pescadors furtius als aiguamolls de Rufea

Enxampen cinc pescadors furtius als aiguamolls de Rufea| ACN - Fotografia: Agents Rurals

 

Membres del cos d'Agents Rurals van localitzar diumenge cinc pescadors furtius als Aiguamolls de Rufea, al terme municipal de Lleida. Els pescadors no disposaven de la perceptiva llicència de pesca i havien pescat amb mort un total de 71 carpes. 

Els agents van aixecar un total de 5 actes de denúncia per no disposar de la llicència de pesca i no retornar a l'aigua les carpes immediatament després de ser pescades. També van comissar les 7 canyes de pescar que estaven utilitzant i les carpes obtingudes. Aquestes infraccions poden ser sancionades amb multes de fins a 600 euros. Els Mossos d'Esquadra es van encarregar d'identificar els furtius ja que eren estrangers i no anaven documentats.
 
Aquest any a la zona dels Aiguamolls de Rufea i en diferents actuacions durant la primavera i l'estiu s'han fet un total de 19 actes de denúncia per infraccions de la llei de pesca continental i s'han comissat un total de 157 carpes. Els peixos vius s'han retornat immediatament a l'aigua i els morts s'han traslladat al Centre de Fauna de Vallcalent per utilitzar-los com aliment per als animals en recuperació. 
 
La carpa (Cyprinus carpio) es considera una espècie naturalitzada a Catalunya i per tant la seva pesca ha de ser sense mort. No es pot retenir una vegada pescada sinó que s'ha de retornar a l'aigua el més aviat possible i de la manera menys lesiva.


Comentaris

envia el comentari