Catalunya Diari

ERC es felicita perquè la Paeria li fa cas parcialment i repararà el pícnic de les Basses d'Alpicat

ERC es felicita perquè la Paeria li fa cas parcialment i repararà el pícnic de les Basses d'Alpicat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)El portaveu municipal ERC a Lleida i candidat a la Paeria, Carles Vega, ha mostrat la seua satisfacció amb la seva i ha explicat que "Camps demostra tenir la sensibilitat que sovint li falta a altres membres de l’equip de govern, inclòs l’alcalde, a les peticions de col·lectius i la ciutadania", en referència a la calçotada reivindicativa que ERC a Lleida va fer a les Basses d’Alpicat el passat 23 de març, en què s’exigia la recuperació d’aquest emblemàtic parc lleidatà alhora que es denunciava la intenció d’Àngel Ros, amb el suport del grup municipal de CiU, de convertir aquesta zona tan popular en una gran àrea comercial.

Esquerra Republicana ha vingut criticant, des del mateix moment en què Ros el va anunciar, el projecte de construcció d’un parc temàtic lligat a un producte comercial com els ninots de Lego i d’una àrea comercial. Segons Vega, l’afer va començar de forma esperançadora, amb l’endegament d’un procés participatiu, però es lamenta que "ha acabat amb opacitat i manca de participació". Segons els republicans, el fet que després de la presentació de les conclusions sobre el futur de les Basses la Paeria s’encomanés un pla parcial a uns privats mostra una voluntat política que representa un canvi de filosofia del que s'hi vol fer apostant pels usos privats en detriment dels públics.

Cal recordar que entre novembre del 2006 i finals de 2008, es va produir un procés participatiu en què tècnics, grups polítics, col·lectius i milers de ciutadanes i ciutadans van aportar idees per al procés de rehabilitació del parc que havia de servir per elaborar el pla director del projecte de rehabilitació del parc de les Basses d’Alpicat. Segons Vega, "Ros no ha respectat ni ha complert cap de les promeses que havia fet (començant per la d’escoltar la ciutadania i acabant pels terminis d’execució anunciats) i, finalment, perquè té al cap una idea de les Basses que té molt de mercantil i privativa i molt poc de lliure accés per a la ciutadania".

El candidat republicà reclama que l’actual alcalde prengui nota de la manera de fer de la seva primera tinent d’alcalde en aquesta qüestió i que es replantegi les intencions fetes públiques pel mateix Ros quan va anunciar que hi havia converses amb empresaris per iniciar el projecte, sis anys després de finalitzat el procés participatiu. En aquest sentit, l’alcaldable per ERC manifesta la seua temença que la licitació pública del projecte es faci en base als interessos d’aquests empresaris, la qual cosa, segons Vega, "constituiria un episodi més de menyspreu cap a la majoria en benefici d’uns pocs privats que volen fer negoci amb els serveis públics".


Comentaris

envia el comentari