Catalunya Diari

Es preveu que l'onada de calor assoleixi els valors més alts entre dijous i divendres

Es preveu que l'onada de calor assoleixi els valors més alts entre dijous i divendres| ACN - Fotografia: EP

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la previsió es que l'onada de calor assoleixi els valors més alts entre dijous i divendres, especialment a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, la Noguera, el Segrià, les Garrigues i el Solsonès. No obstant, aquest dimecres l'onada de calor ja s'ha fet notar, especialmente a la Plana de Lleida.

Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat davant l'episodi de temperatures extremes. Així mateix, l'Agència de Salut Pública també manté en fase 2 el seu Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.


Tot i que aquesta segona onada de calor de l'estiu no es preveu tan forta com l'anterior, ni pel que fa a les temperatures màximes que s'assoliran ni en relació als dies de duració, tindrà un efecte acumulatiu respecte l'onada de calor viscuda durant 13 dies consecutius i que va finalitzar tot just a mitjans de la setmana passada. Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.

Aquests dies i a causa de les altes temperatures, la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l'Aire ha informat que es podrà superar el llindar d'ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic. Com a mesura preventiva, s'aconsella evitar fer esforços corporals a l'aire lliure que no siguin usuals, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es duen a terme dins el període en què els nivells d'ozó són més alts.


Comentaris

envia el comentari