Catalunya Diari

Esport i cultura en família a la primera edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca

Esport i cultura en família a la primera edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La Diputació de Lleida ha estat l’escenari aquest dijous de la presentació oficial de la cursa atlètica, que ha comptat amb la intervenció del diputat Antoni Villas, la presidenta del Club Atletisme Joventut Atlètica Arbeca, Mercè Abad i un dels puntals d’aquest esport a Arbeca, Roger Sans.
 
La Cursa dels Ibers neix de la voluntat de l’entitat arbequina de donar un pas endavant en l’esport de la localitat. Després d’organitzar múltiples esdeveniments atlètics, el CAJ Arbeca aposta, aquest 2014, per crear una cursa de 5 i 10 quilòmetres en que hi tingui cabuda des de l’esportista més experimentat fins a la vessant més amateur o familiar.
 
"Arbeca té una gran tradició esportiva i atlètica. S’han celebrat grans i diverses proves i ara esperem que amb aquesta nova iniciativa arribin molts corredors i acompanyants, que també podran gaudir del patrimoni arbequí", manifestava Villas.
 
Els organitzadors no tan sols han programat una jornada atlètica. A més a més de fer esport, els participants podran gaudir d’una visita guiada als Vilars d’Arbeca. Aquest mateix context servirà com a lloc de sortida i arribada dels dos recorreguts, que transcorreran pel Canal d’Urgell i per les immediacions dels Vilars. Tots els atletes rebran productes de la terra com a obsequi per la seva participació i esmorzar típic de la zona. L’espai on es durà a terme la diada, comptarà amb una zona de guarderia i un espai habilitat per guardar la roba.
 
Mercè Abad, que no ha volgut desxifrar totes les sorpreses que tindrà la jornada, ha explicat que "es tracta d’una cursa molt be pensada. Ja vam voler organitzar-la el 2013, però no ho vam creu oportú. Ara ens hi hem endinsat i creiem que amb els més de 300 inscrits que tenim a dia d’avui podem dir que l’èxit participatiu està assolit".
 
Per la seva banda, el jove atleta Roger Sans ha reconegut que "és un circuit perfecte per a millorar marques, donat que serà mot pla i ràpid". A partir de les 8.00 hores del matí, els inscrits podran anar retirant els seus dorsals per, a les 10.00 hores, donar-se el tret de sortida.


Comentaris

envia el comentari