Catalunya Diari

Estabilitzat l'incendi de la Guingueta d'Àneu

Estabilitzat l'incendi de la Guingueta d'Àneu| Redacció - Fotografia: @bomberscat

 

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 12.51 hores l’incendi de vegetació de la Guingueta d’Àneu. A la zona de l’incendi ha començat a ploure i ha pujat considerablement la humitat relativa; factors positius en les tasques d’extinció dels Bombers, que en aquests moments treballen amb 26 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (4 helicòpters i 2 avions de vigilància i atac). El darrer balanç d'hectàrees cremades segons els Agents Rurals és de 567, principalment de pastures d'alta muntanya i matolls.

A causa de la meteorologia adversa, finalment no hi han pogut arribar els hidroavions cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, ni la unitat helitransportada d’Aragó.
 
La tasca dels Bombers, aquest divendres al matí, s’ha centrat en el barranc de Lleiter, per una banda, i en revisar la resta del perímetre afectat per l’incendi, que havia quedat confinada ahir a la tarda.
 
En aquests moments, a la zona ja no hi queda cap punt actiu de foc, per la qual cosa, a partir d’ara, els Bombers començaran a remullar el barranc esmentat i a continuar fent vigilància de la zona que ja havia cremat en dies anteriors.


Comentaris

envia el comentari