Catalunya Diari

Estivill obre dimecres l’onzena edició de les Jornades Sanitàries d’Alpicat

Estivill obre dimecres l’onzena edició de les Jornades Sanitàries d’Alpicat| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat (Arxiu)

 

Alpicat inicia aquest proper dimecres, dia 5 de novembre, l’onzena edició de les Jornades Sanitàries i ho farà amb un convidat d’excepció en la seva primera sessió, una de les veus més autoritzades en el món de la son, el Doctor Eduard Estivill.

Durant tots els dimecres de novembre i el primer de desembre de 2014, sempre a partir de les 19.00 hores, el municipi del Segrià tornarà a focalitzar en temes de salut i d’hàbits de vida saludables, imprescindibles per comptar amb una població sana i amb una llarga esperança de vida. Totes les xerrades se celebraran a la Sala d’Actes del Casal d’Alpicat i seran gratuïtes, remarcant així la voluntat per part de l’Ajuntament d’aconseguir que el missatge arribi al major nombre de ciutadans possible. La jornada inaugural d’aquest dimecres dia 5 de novembre comptarà amb la participació de l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, i del director territorial del Departament de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu, Josep Pifarré. 
 
Seguidament es donarà pas a la conferència ‘Dormir bé per viure millor’, a càrrec del director de la Clínica del Son Doctor Estivill de USP Institut Universitari Dexeus de Barcelona. Els assistents en aquesta primera proposta gaudiran, també, d’un refrigeri.
 
Montse Bertran presentarà ‘Neurolleida, servei de Rehabilitació funcional d’ASPID’ el dimecres 12 de novembre i també es donarà pas a la presentació del Centre per l’Autonomia Personal SIRIUS AREMI a càrrec de Soraya Lusilla. 
 
El dia 19 de novembre, Alpicat Solidari organitzarà la jornada ‘Viatges i salut’ de la mà de Mariola Espejo i el 26 de novembre i 3 de desembre se centrarà en la ‘Logopèdia infantil’, suggeriment de l’AMPA de l’Escola Doctor Serés amb Bianca Felis i els ‘Dolors articulars’, activitat proposada per la Llar de Jubilats on parlarà l’equip d’atenció primària del Consultori Mèdic d’Alpicat.  
 
Com a proposta paral·lela diumenge 23 de novembre, la Sala la Unió estrenarà l’obra de teatre ‘3,2,1... zero’ contra la violència de gènere. 
 
Aprendre a portar el nostre dia a dia
La regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alpicat, Roser Llinàs, destaca que “es tracta d’una nova oportunitat d’invertir en salut mitjançant xerrades de les que podem aprendre una mica més de com portar el nostre dia a dia”. És per això, que “animem des de l’Ajuntament a tothom, sigui d’Alpicat o no, a gaudir amb nosaltres d’aquestes tardes on invertirem en salut”. 
 
Així mateix, Llinàs destaca la col·laboració dels alumnes de l'escola de la localitat, que han elaborat dibuixos i manualitats sota el lema ‘La fruita que més m’agrada’, que s’exposaran al Casal durant tots les jornades”.


Comentaris

envia el comentari