Catalunya Diari

'Eth Holet' arriba a Vielha per descobrir els secrets del seu entorn natural i aquàtic

'Eth Holet' arriba a Vielha per descobrir els secrets del seu entorn natural i aquàtic| Redacció - Fotografia: holet.org/es/

 

Vielha e Mijaran compta des d'aquest dilluns amb l'aplicació multimèdia ‘Eth Holet', una app que s'ha desenvolupat dins del programa Sud’Eau 2 per conscienciar a la població sobre la importància dels mitjans aquàtics.

L'alcalde de la localitat, Alex Moga, ha explicat que l'aplicació "conté sis itineraris guiats per GPS i és la primera que es fa d'aquest estil a la Vall d'Aran". I ha afegit: "El resultat final és molt professional i entre tots la farem créixer perquè sigui un referent i útil per als senderistes, i també per donar a conèixer entre el públic general punts d'interès del medi natural del nostre municipi".
 
Per la seva banda, el científic del CSIC Lluís Camarero ha fet un anàlisis exhaustiu de l'app. "Guiats a través d'Eth Holet', un personatge de la mitologia aranesa, l'aplicació multiplataforma (Android, IOS –aquest disponible dintre d'un mes– i HTML5) ens condueix al llarg de diferents itineraris relacionats amb l'entorn natural i el patrimoni aquàtic de Vielha e Mijaran i de la Vall d'Aran".
 
L'Ajuntament de la localitat destaca que aquesta és una eina de conscienciació ambiental que promou la participació de la ciutadania a través d'un menú molt intuïtiu i també a través de la seva pàgina web. A més, es poden crear nous itineraris i incloure'ls per mitjà d'usuaris autoritzats.


Comentaris

envia el comentari