Catalunya Diari

Evoluciona favorablement la nena de Mollerussa que gairebé s'ofega en una piscina

Evoluciona favorablement la nena de Mollerussa que gairebé s'ofega en una piscina| Text i fotos: ACN

La nena de 5 anys que divendres passat a la tarda gairebé s'ofega en una piscina a Mollerussa en el marc d'una activitat de la Festa Major evoluciona molt favorablement, segons fonts de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, que és on està ingressada.

La petita ja s'ha despertat del coma induït a què estava sotmesa, respira per si mateixa i ha començat a dir algunes paraules. El seu estat doncs, ha deixat de ser greu i està previst que en les properes hores abandoni la Unitat de Cures Intensives (UCI) i sigui traslladada a planta. La nena va ser rescatada de la piscina quan ja portava una estona sense respirar i la ràpida intervenció dels socorristes municipals i dels serveis mèdics va permetre la seva reanimació i posterior trasllat en helicòpter a l'Hospital de Sant Pau.

Els fets van tenir lloc divendres passat pels volts de les set de la tarda en el marc de les activitats aquàtiques de la Festa Major de Mollerussa que es feien al recinte de les Piscines Municipals. Tot i que uns fulletons informatius indicaven que estava prohibit el bany dels menors de 8 anys a la piscina gran, la nena s'hi va tirar sense saber nedar i va ser llavors quan va estar a punt d'ofegar-se.

La ràpida intervenció dels socorristes i els serveis mèdics que li van practicar les tasques de reanimació va permetre estabilitzar el seu estat dins la gravetat i després de passar pel CAP de la capital del Pla d'Urgell, que està situat al costat de les piscines, un helicòpter medicalitzat la va traslladar a l'Hospital de Sant Pau.

Els fets van causar una gran commoció entre les persones que es trobaven a la piscina en aquells moments, plena de gom a gom, pel fet que el temps acompanyava, amb unes temperatures caloroses que convidaven al bany.


Comentaris

envia el comentari