Catalunya Diari

Extingit l'incendi de vegetació de la Guingueta d'Àneu que va començar a cremar fa nou dies

Extingit l'incendi de vegetació de la Guingueta d'Àneu que va començar a cremar fa nou dies| ACN - Fotografia: @bomberscat

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest diumenge a la tarda l'incendi de vegetació de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, que va començar a cremar fa nou dies en una zona de vegetació de molt difícil accés per damunt de 2.000 metres.

La meteorologia ha estat la gran aliada dels equips d'extinció ja que en molts punts de l'àrea afectada ha plogut i també ha nevat a les parts altes. Aquest diumenge un helicòpter amb efectius de la unitat GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) ha tornat a sobrevolar la zona i s'ha revisat tot el perímetre. No s'ha detectat cap columna de fum i tampoc cap punt calent. Aquest dissabte l'helicòpter només va poder inspeccionar la meitat de la zona cremada perquè l'altra estava coberta per la boira.

Cal recordar que, segons les darreres dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi hauria afectat 567,23 hectàrees de vegetació. D'aquestes, 399,90 hectàrees pertanyen al municipi de la Guingueta d’Àneu i 167,32 al municipi d'Alt Àneu. La major part de la vegetació cremada és matoll (328,38 ha) mentre que la resta són pastures (78,05 ha), massa arbrada (71,05 ha) i terrenys improductius (32,28 ha). La superfície afectada del Parc Natural de l'Alt Pirineu és de 104,39 ha. Aquest dilluns hi ha convocada una roda de premsa per explicar precisament l'afectació del foc al patrimoni natural del parc.

L'incendi, que ja es va controlar divendres passat, va començar dissabte 29 d'octubre a la tarda causat per un llamp que va encendre una vegetació d'alta muntanya molt seca. Fins al lloc del foc només s'hi ha pogut accedir amb mitjans aeris.


Comentaris

envia el comentari