Catalunya Diari

'Fes-la teva', eslògan de la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell

'Fes-la teva', eslògan de la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'UrgellLa regidora de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha explicat que “un dels objectius que ens vam proposar com equip de govern és que la Festa Major fos més participativa, on tothom hi trobés el seu espai, tot participant activament. I això és el que hem anat treballant durant aquestes quatre festes majors. Per aquest motiu, aquest any es va proposar començar aquesta participació abans de la festa major proposant que els ciutadans fessin arribar les seves propostes d'eslògan”.

El cartell també s'ha presentat aquest dilluns. Aquest ha elaborat l'empresa urgellenca Formes, després d'haver guanyat un concurs públic convocat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, que serviran per il·lustrar el llibret de la festa major, el programa de butxaca i els diferents cartells que anunciaran les activitats programades. Les imatges dels cartells tenen com a protagonistes les activitats que gaudeixen de més participació i alhora més identificatius de la festa major urgellenca com són el ball cerdà, el correfoc, els esports, els concert i la rua, així com el cap gros centenari que representa la gent gran.

Pel que fa al web de la Festa Major, enguany s'ha renovat completament per oferir més dinamisme tot mostrant les participacions ciutadanes recollides per les xarxes socials i amb un apartat de galeria d'imatges d'actes finalitzats. En aquest espai, ja es poden consultar les activitats més destacades del programa de la festa. Aquest web, que porta només un any actiu, ja compta amb una audiència de 5.000 seguidors. “A través del #fmlaseu es vol potenciar encara més la participació dels urgellencs i urgellenques a la festa major”, ha remarcat Planes.

Com a novetat d'enguany s'ha creat una App per a telèfons mòbils per poder informar-se de tota la programació de la festa major de la Seu i que es podrà descarregar uns dies abans que comenci el programa festiu.

Videoclip de la cançó de la Seu
Si fa dos anys es va enregistrar un lipdub de la Seu d'Urgell per promocionar la ciutat amb la participació d'entitats, associacions i clubs esportius de la ciutat, enguany es proposa fer un videoclip de la cançó 'Vine a la Seu' que ha composat l'artista Patxi Leiva per l'ocasió. La cançó es pot descarregar a http://vinea.laseu.cat. Tothom que ho desitgi pot enviar la seva gravació de sis segons a través del mòbil, on poden sortir colla d'amics, famílies o a nivell particular, ballant, fent alguna activitat, però sobretot que la imatge tingui com a rere fons un lloc emblemàtic de la Seu d'Urgell o fent alguna activitat tradicional tal i com ens parla la lletra de la pròpia cançó.

El videoclip que en surti de totes les gravacions enviades es presentarà el dissabte 30 d'agost, just després de la lectura del pregó de festa major a la plaça dels Oms. La participació per fer entre tots aquest videoclip de la ciutat té premi. Entre tots els vídeos enviats es sortejaran 10 lots d'entrades per assistir a l'obra 'Iaia!' amb Montserrat Carulla que tindrà lloc el dijous 28 d'agost.

Es recupera el dimarts de festa major
Meritxell Planes també ha subratllat que dimarts 2 de setembre enguany també hi haurà activitats de festa major. La regidora de Festes i Tradicions ha recordat que l'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu va creure oportú destinar els diners a temes socials i de promoció de la ciutat, i que no es podia cobrir un dia més de festa major. “També vàrem dir que quan les arques municipals es recuperin econòmicament, es tornarien a fer activitats de festa major el dimarts”, ha remarcat Meritxell Planes. En aquest sentit, l'any 2013 l'ajuntament va fer el darrer pagament dels 3,6 milions d'euros en concepte d'indemnització per l'expropiació de la finca la Gallinaire. “I per aquest motiu hem pogut destinar-hi més diners enguany a la festa major”, ha manifestat Planes.

Com ja es va avançar la setmana passada, l'obra de teatre “Iaia!” amb Montserrat Carulla, un mercat temàtic dedicat a l'època de 1714 i el concert jove a l'espai casetes del grup Txarango són els plats forts que presenta la Festa Major 2014 de la Seu d'Urgell.

Coordinadora de Casetes
Per segon any consecutiu, la Coordinadora de Casetes ha organitzat la programació adreçada als joves a l'espai casetes apostant de nou pels grups musicals de Seu Rock a casetes, així com el Seu Tronic i Seu Rap que tindran lloc al pista polivalent de la zona esportiva. I grups de versions a l'espai casetes distribuïts els diferents dies i adreçats a una franja d'edat amplia.

Sílvia Iscla, com a representant de la coordinadora de casetes, ha destacat les novetats d'enguany: la cursa de llits que tindrà lloc diumenge 31 d'agost a la tarda; la cursa de gintònics el dimarts a la tarda; dimarts a la nit tornarà la festa de la nit a la plaça de les Monges; de nou el sopar popular i els Jocs Fers, arrelats ja en la programació festiva per als joves.

Meritxell Planes també ha explicat que enguany s'ha reforçat el programa musical amb la contractació de les tres millors orquestres de Catalunya com són la Montgrins (dissabte 30 agost); la Maravella (diumenge 31 agost); i la Principal de la Bisbal (dimarts 2 de setembre).

Programació infantil
Els nens i nenes que formen el Consell Municipal d'Infants, creat aquest passat curs, han elaborat bona part de la programació infantil a través de les propostes que els alumnes de la ciutat han fet arribar a aquest òrgan. Així, les activitats infantils o amb família que podran gaudir durant aquesta festa major seran: scalextric, paintball infantil, activitats al rocòdrom i tallers intergeneracionals entre nens, joves i padrins.

Per altra banda, i amb l'objectiu de donar més vida al centre de la ciutat, se celebraran tres concerts de diferents estils (salsa, anys 60 i Patxi Leiva) a la plaça del Codina entre divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Els concerts finalitzaran a la mateixa hora de tancament dels pubs. Les terrasses dels establiments de la Seu també estaran amenitzades durant els dies de Festa Major amb actuacions del SeuFolk.

Una altra novetat és la implicació de l'Associació d'Hostaleria que enguany ha fet la seva aportació per dinamitzar el sector durant els dies de festa major. En aquest sentit, 12 restaurants de la Seu d'Urgell oferiran menús de festa. També restaurants i bars oferiran un vermut de festa major amb l'objectiu de recuperar la tradició d'anar a fer el vermut al migdia. El vermut s'elaborarà amb productes locals a un preu únic de 3 euros.


Comentaris

envia el comentari