Catalunya Diari

Festa de l'escuma i batucada, encesa de la flama i ball, a la revetlla de Sant Joan a les Borges

Festa de l'escuma i batucada, encesa de la flama i ball, a la revetlla de Sant Joan a les Borges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

Una festa de l'escuma amb espectacle d'animació infantil a càrrec del grup Encara farem salat, i un berenar per a tota la mainada a la Plaça de la Independència, han donat aquest dimarts el tret de sortida als actes de la revetlla de Sant Joan a les Borges. 

Els actes de la nit més curta de l'any continuaran a les 20.30 hores a la placeta del Terrall, amb una batucada dels tabalers dels Diables Grup Recerca, que animaran l'ambient fins a l'arribada de la Flama del Canigó a les 21.00 hores, a càrrec d'una vintena de motards de l'entitat local Motards Fot-li Gas-to, la lectura del manifest per part de l'exregidor Francesc Macià que precedirà l'encesa de la foguera, i a partir de la mitjanit, sessió de ball amb l'Orquestra Glacé fins a altes hores de la matinada, amb coca i mistela per a tots els assistents.
 
La nova regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla, ha animat a grans i petits a prendre part en aquesta festa organitzada per la Comissió de Festes, "una de les nits més màgiques de l'any que a les Borges es manté de generació en generació des de fa segles, i que ens ajuda a celebrar l'arribada del solstici d'estiu". A dos quarts de nou de la nit, el foc arribarà des de Bellpuig, on l'hauran anat a buscar els motards. Tot seguit tindrà lloc la lectura del manifest, a càrrec del qui ha estat el regidor de Cultura aquests darrers anys, Francesc Macià, i que precedirà la tradicional encesa de la foguera de Sant Joan al peu de les escales de la placeta del Terrall. La festa continuarà a partir de les dotze de la nit amb l'actuació de l'orquestra Glacé, que omplirà de gresca el Terrall mentre els assistents fan l'habitual ressopó amb coca i mistela.
 
D'altra banda, i com cada any, des de l'Ajuntament de les Borges es recomana viure la revetlla de Sant Joan amb precaució a l'hora de manipular productes de pirotècnia. En aquest sentit, la Policia Local vetllarà pel bon funcionament de l'acte i pel compliment de la normativa sobre petards per tal de garantir la seguretat de tots els borgencs.


Comentaris

envia el comentari