Catalunya Diari

Finalitzen les obres de la carretera LP-4033a de Bellver de Cerdanya

Finalitzen les obres de la carretera LP-4033a de Bellver de Cerdanya| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat de l’alcalde de Bellver de Cerdanya, Francesc X. Porta, han set els encarregats d'encapçalar l'acte, on han estat acompanyats pels diputats provincials Antoni Villas i Antoni Navinés; la cap de l’Àrea d’Organització i Gestió de Presidència, Marlen Minguell; i el cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles. Reñé ha posat de manifest l’esforç econòmic que ha suposat aquesta actuació d’arranjament i millora d’aquest tram de la carretera LP-4033a i ha agraït a l’ajuntament i als veïns tota la col·laboració demostrada al llarg de l’execució d’aquestes obres, que han incorporat les demandes del municipi. 
 
Aquestes demandes han consistit en la implantació d’una rotonda oberta al nucli de Riu de Santa Maria i la modificació de la senyalització d’orientació i horitzontal. El cost d’aquesta actuació ha tingut un valor total de 22.600 euros. Així mateix, el president de la Diputació de Lleida ha aprofitat l’acte per fer pública la voluntat de la Corporació de cedir la titularitat d’aquest tram de carretera a l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, de la mateixa manera que també s’ha vingut fent amb altres municipis i amb la voluntat de facilitar la gestió d’aquesta via.  
 
Característiques de l’actuació
Les obres, que han estat executades per Sorigué-Acsa Obras e Infraestructuras, han suposat la variació del traçat respecte a l’antiga carretera amb la construcció de tres rotondes, l’eixamplament de la calçada actual i la correcció d’algun revolt. També s’ha construït un vial per a vianants i un carril bici i s’ha fet la reconstrucció de tota la xarxa de regs agrícoles preexistents. Els treballs de millora i eixamplament han permès obtenir una calçada de 8 metres d’amplada formada per dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals de 0,5 metres. 
  
Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost d’1.321.833,45 euros, als que s’han de sumar 178.420,56 euros més corresponents a unes obres complementàries, que han inclòs el desplom d’un mur de contenció i el trencament d’una canalització de reg. 


Comentaris

envia el comentari